Els manresans han sumat la vuitena victòria de la temporada (EFE)

El camí del Baxi Manresa cap a la Copa ha passat per Santiago (90-97)

Els manresans segueixen vius en la lluita per disputar la Copa i han sumat una important victòria a domicili

Victor LavagniniActualitzat

Proesa del Baxi Manresa a la Caldeira do Sar davant l'Obradoiro amb tres baixes, màxima anotació de la temporada i consolidant-se ja en la cinquena posició de la classificació (90-97).

Els dos equips han llançat 33 triples en els primers 20 minuts. Ha estat una primera part intensa a Fontes de Sar, molta igualtat, alta anotació (50 a 46) i bons percentatges. Mentre Moncho Fernández i Joan Peñarroya demanaven més defensa, els jugadors han protagonitzat dos primers quarts d'intercanvis i alternances en el marcador.

Els 19 punts de Vasileiadis han estat un mal son per al Baxi Manresa. Partit de tu a tu, punt a punt. Els del Nou Congost, sense Gintvainis, Justin Doellman i Jordan Sakho, han sobreviscut al duel tot i encistellar només sis tirs lliures en els últims cinc minuts abans del descans.

Peñarroya ha jugat amb petits a la represa -Renfroe, Lundberg, Toolson, Tomás i Dragovic- durant cinc minuts (63-58). El Monbus Obradoiro ha jugat pilotes interiors aprofitant la superioriat física de Nacho Llovet. Una mala defensa manresana ha provocat que l'equip gallec s'avancés de 9 en el minut 26 i que poc després s'obrís una escletxa de 12 (72-60).

Peñarroya ha sorprès el Monbus Obradoiro amb una defensa zonal quan el seu equip havia perdut el control, i ha funcionat: un parcial de 2 a 15 (74 -75) ha capgirat el partit. Ryan Toolson, imparable, ha anotat 19 dels seus 29 punts.

Les alternatives defensives han continuat en l'últim quart amb el debutant Yankuba Sima fent una bona rotació de Cady Lalanne. El Baxi Manresa ha anat al davant en el marcador després del 80 a 81 del minut 33 i ha sabut tenir la iniciativa fins al final. 90 a 97 i vuitena victòria bagenca en tretze partits.