Els jugadors del Bayern celebren el gol de la victòria de Kimmich (Reuters)

El Bayern guanya mig títol en el "Klassiker" contra el Dortmund (0-1)

Una "delicatessen" de Kimmich dona el triomf als de Munic en un partit en què es troba a faltar més que mai l'escalf del públic

Enric Vilalta LópezActualitzat

Un "Klassiker" sense públic no és el mateix. El gran duel entre Dortmund i Bayern, decisiu pel títol de la Bundesliga, s'ha jugat aquest dimarts gairebé en silenci. La impressionant grada del Signal Iduna Park, en letàrgia obligada, no ha jugat el seu paper intimidatori en el clàssic del futbol alemany.

Descartada la pressió escènica, el Bayern ha sortit clarament amb la voluntat de dominar el joc, i ho ha aconseguit des del primer minut. L'equip de Hansi Flick tenia la possessió i també les ocasions. La més clara, de Gnabry, l'ha salvat el defensa Piszczek sota pals. El perill del Dortmund eren les contres, però li ha faltat rematada, i Neuer ha quedat inèdit en aquesta primera part. Quan el 0-0 semblava inevitable abans del descans, ha aparegut el detall de qualitat de Joshua Kimmich, que ha avançat al Bayern amb una exquisita vaselina des de la frontal, per damunt del porter local Burki.

Era el primer "Klassiker" d'Erling Haaland, i s'esperava molt del golejador noruec. Però la jove estrella només ha aparegut un cop, en l'única clara ocasió dels locals, i amb polèmica inclosa. El seu xut l'ha desviat Boateng amb el colze, però ni l'àrbitre, ni el VAR, han indicat penal. Pocs minuts després, Haaland ha hagut d'abandonar el camp per lesió, i al Dortmund se li han acabat els recursos per intentar impedir la victòria del Bayern. En els minuts finals, Lewandowski podria haver estalviat l'emoció del resultat, però el seu xut amb intenció ha picat el pal.

L'equip bavarès encadena així tres triomfs consecutius des de la represa del campionat, i aplana el camí per emportar-se la Bundesliga més atípica. Queden encara deu jornades, però la diferència entre els dos grans favorits al títol ja és de set punts.