Musiala celebra un gol que val una Bundesliga; Terzic consola Bellingham després del final (Reuters)
Futbol

El Bayern aprofita l'enfonsament del Borussia per tornar a guanyar la Bundesliga

Els bavaresos han aconseguit l'onzena Bundesliga consecutiva i han anunciat els cessaments de Kahn i Salihamidzic

Redacció Esport3Actualitzat

Ni l'aficionat més pessimista del Borussia Dortmund s'hauria pogut imaginar un final tan cruel per al seu equip. Els d'Edin Terzic tenien una oportunitat d'or: només havien de guanyar a casa el Magúncia, que no s'hi jugava res, per proclamar-se campions de la Bundesliga, però han acabat empatant (2-2) i continuaran sense aixecar el títol.

L'equip de Dortmund ha viscut un inici de partit de malson. Els visitants s'han avançat en el minut 15, Haller ha fallat un penal en el 19' i el Magúncia ha tornat a perforar la porteria local en el 25' (0-2).

El Borussia ha reaccionat a la segona meitat, però només ha estat capaç d'empatar. Els gols de Guerreiro al 69' i Sule al 96' han estat insuficients, en un Signal Iduna Park que no s'ho podia creure.

L'onzena seguida del Bayern

El campió, per onze any consecutiu, és el Bayern de Munic. Els bavaresos, que havien de guanyar i esperar l'ensopegada del Borussia, també han patit de valent contra un Colònia que tampoc tenia cap aspiració en aquesta última jornada.

El Bayern ha gaudit d'avantatge en el marcador durant bona part del partit, però un gol del Colònia en el minut 81 (1-1) donava el títol al Borussia. Finalment, una diana salvadora de Musiala en el 89' ha decantat la balança per a l'equip de Tuchel.

Kahn i Salihamidzic, cessats

Només una estona després de guanyar el títol, el màxim dirigent del Bayern de Munic, Herbert Hainer, ha anunciat la destitució del president del consell directiu del club, Oliver Kahn, i del director esportiu, Hasan Salihamidzic.

"Per a nosaltres era important comunicar-ho després del partit. Sempre havíem dit que volíem concentar-nos al màxim en la Bundesliga. Ara ho hem comunicat a la plantilla i aquest diumenge farem una conferència de premsa per oferir més detalls."

L'entrenador del Bayern, Thomas Tuchel, ha reconegut que coneixia la decisió des de divendres.
 

Anar al contingut