Maye s'ha quedat molt sol en l'apartat ofensiu
bàsquet

El Baxi Manresa s'estrena al TOP16 amb derrota a la pista del Tofas (74-68)

Els bagencs perden el primer partit fora de casa a la Champions tot i l'extraordinària actuació de Luke Maye (31 punts)

Xavier LorenteActualitzat

El debut del Baxi al TOP 16 ha acabat amb desfeta en un final molt igualat (74-68). Contra el rival més dur del grup -el Tofas Bursa-, els manresans han perdut la imbatibilitat lluny del Nou Congost a la Basketball Champions League. El conjunt de Çaki, amb Zubzic i Ennis de botxins, se situa líder ja amb dues victòries i un partit més que els bagencs.

El matx ha arrencat sense dues estrelles destacades. Una per bàndol: el mexicà Pako Cruz -pels turcs-  i el nigerià Chima Moneke -pels catalans-. Igualtat al primer quart i superioritat local fins al descans amb un Manresa desconegut (42-34, minut 20) ofegat per la defensa otomana. Només Luke Maye -autor de 13 punts a la primera part- s'ha salvat de la grisor general de l'equip que no ha acabat d'aprofitar la seva superioritat sota els cèrcols.

A la represa, els de Pedro Martínez han viscut el seu pitjor i el seu millor moment. Del 46 a 36 en contra al 50 al 51 a favor en un tercer quart de muntanya russa. Els punts de Maye (31) i els rebots i la intimidació de Bako han fet somiar amb la victòria. Una antiesportiva de Dani Pérez, un triple de Zubcic (exManresa) i la inspiració de Tyler Ennis han fet caure el matx del cantó del Tofas. La conclusió és que, en moltes fases, el Manresa no ha estat el Manresa. Per contra, el triomf no s'hauria escapat.