Barça

El Barça obre les portes de la nova Masia, un edifici modern de cinc plantes i 6.000 metres quadrats

El secret de l'èxit del FC Barcelona és, sens dubte, el seu planter de jugadors fets a casa. Aquesta feina s'ha vehiculat durant molts anys a la Masia, la residència de joves futbolistes per on han passat Xavi, Iniesta, Messi o el mateix Guardiola, entre molts altres. Per continuar-hi treballant, el Barça ha presentat aquest divendres la nova Masia, que és a la ciutat Esportiva Joan Gamper. Unes instal·lacions modernes i pensades perquè segueixin sorgint futures estrelles per al primer equip.

Actualitzat
Posada en escena de la nova joia del planter blaugrana, la nova Masia del Barça. Un edifici modern, de cinc plantes i 6.000 metres quadrats, en el qual s'han de formar les futures estrelles del club blaugrana. Porta el nom d'Oriol Tort com a homenatge a un home clau en la creació de l'estructura del futbol base. Té una capacitat per acollir 83 esportistes i ha suposat una inversió d'onze milions d'euros.

Una instal·lació que pren el relleu del mític edifici de la Masia que es va posar en marxa el 1979. Res a veure amb l'anterior. Aules educatives àmplies i plenes d'ordinadors. Habitacions individuals, dobles i de quatre jugadors amb molta llum i els camps d'entrenament a tocar. Elements lúdics per a les hores de lleure, en els quals ja es pot veure la rivalitat entre el Barça i el Madrid. Un nou motiu d'orgull per als culers, com ha reconegut el seu director, Carles Folguera.

I entre els molts detalls de la nova Masia no falta la presència d'una barbacoa, on els pares dels residents podran venir per fer una graellada i gaudir d'un dia festiu com si estiguessin a casa seva. D'aquesta manera no es destorba el funcionament interior. En conjunt, una Masia que reforça el paper del planter del Barça com a referent mundial.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut