Pangos, Laprovittola i Renfroe, claus en el bon inici dels equips catalans a l'ACB
Bàsquet

El Barça Lassa, el Divina Seguros Joventut i el Baxi Manresa ocupen zona de play-off nou temporades després

Els tres equips catalans en competició ocupen zona de privilegi amb el Barça primer, el Joventut sisè i el Manresa vuitè, una situació que feia nou temporades que no es veia

Jordi RobirosaActualitzat

El retorn del Baxi Manresa a l'ACB ha propiciat una situació que feia nou temporades que no es vivia. Els tres equips catalans en competició ocupen zona de play-off. L'única diferència entre llavors i ara és que a la vuitena jornada el Barça Lassa era segon i ara és primer. Els altres dos, Divina Seguros Joventut de Badalona i Manresa, igual: 6è i 8è, respectivament. Aquestes són les claus del bon moment dels equips catalans a l'ACB.

Una imatge recurrent és la de Svestislav Pesic remugant durant un partit; una manera de mantenir en tensió tot el grup. Feia molt de temps que el Barcelona no tenia dos bases amb un nivell elevat. Curiosament, Kevin Pangos i Thomas Heurtel juguen la mateixa quantitat de minuts, 21, i es complementen molt bé. El canadenc, millor defensor, també és un bon anotador, per sobre dels 10 punts; capaç de penetrar cap a la cistella i també de llançar des de fora del perímetre.

A Badalona, el nom de Nicolás Laprovittola l'escriuen amb majúscules. Amb 15,3 punts per partit, l'argentí no només encapçala l'anotació, sinó que s'ha convertit en una extensió de Carles Duran a la pista. Nico, a més, és el líder d'assistències de tota la Lliga, amb vuit per partit. El seu lideratge és total, indiscutible: capaç d'arrossegar una colla de joves formats a la casa i uns quants jugadors estrangers implicats en el projecte.

I per completar aquest triumvirat en la direcció del joc dels equips catalans, Alex Renfroe, del Baxi Manresa. Renfroe ha esclatat al Nou Congost: mitjana de 15 punts per partit i el quart jugador més valorat de l'ACB. I a la banqueta, un Joan Peñarroya que va deixar una petjada inesborrable i que ha tornat a Manresa per consolidar el projecte d'un històric.

ARXIVAT A:
ACBPenyaBàsquet Manresa
Anar al contingut