Eurolliga

El Barça guanya a la pista del Prokom (64-76) i la Penya perd a casa contra l'Alba (75-79)

El Regal Barça va obtenir una victòria treballada a la pista del Prokom Sopot polonès per 64-76, i ha garantit la primera plaça del grup B. Els de Xavi Pascual van començar una mica freds, però un bon segon quart els va posar al davant. Ilyasova, amb 14 punts i 10 rebots, i Grimau, amb 14 punts, van ser els blaugranes més encertats. En canvi, el DKV Joventut s'ha complicat molt l'accés al Top 16 en perdre davant l'Alba Berlín per 75-79. Els badalonins van ser incapaços d'aturar McElroy, que va acabar amb 26 punts.

Prokom Sopot, 64 - Regal Barça, 76

El partit va començar amb retard perquè els àrbitres es van confondre de ciutat i van arribar al pavelló amb el temps just. Entre això i els deu graus sota zero de temperatura exterior, els blaugranes van començar molt freds. Ewing i Logan van liderar de seguida l'atac del Prokom, obligat a guanyar per tenir opcions de classificar-se per al Top 16. Els polonesos van portar la iniciativa del joc durant el primer període, mentre que al Barça, molt espès, només Ilyasova aportava alguna cosa en atac. El millor d'aquest quart va ser el retorn de Lakovic, recuperat de la seva lesió. L'entrada de Roger Grimau a la pista va canviar la dinàmica blaugrana. El capità va contagiar la seva intensitat i esperit de lluita a la resta de companys, i els de Xavi Pascual van capgirar el marcador amb un parcial de 0-18. Com que Navarro no hi va ser present per una lumbàlgia, Grimau va agafar les regnes de l'atac del Barça, amb 13 punts a la primera meitat.

La segona part va començar igual que la primera: l'equip català tenia el cap a un altre lloc. Logan va tornar a posar davant el Prokom, fins que els blaugranes van apujar la intensitat en defensa. Basile va impulsar el Barça amb els seus triples; Ilyasova, amb 14 punts i 10 rebots, i Andersen, amb 12 punts i 8 rebots, van mostrar el camí de la victòria. El 64-76 final converteix l'equip de Xavi Pascual en el primer cap de sèrie per al Top 16, on evitarà els rivals "a priori" més potents.

DKV Joventut, 75 - Alba Berlín, 79

Al Joventut li va costar molt trobar el ritme davant d'un Alba Berlín en què Jacobsen es mostrava molt efectiu en els llançaments des de fora de la línia dels 6,25. La Penya jugava amb massa nervis i en el descans només guanyava de quatre punts: 41-37. Sito Alonso no n'estava gaire satisfet.

En el tercer quart, els verd-i-negres encara van cometre més errades. Els triples dels alemanys feien estralls en la defensa del Joventut, que va arribar a perdre de nou punts. Els seguidors van intentar aixecar la moral dels seus jugadors, que en cap moment van jugar com a conjunt. Passaven els minuts i arribava el pessimisme. Amb 74-77, Ricky Rubio va fallar un triple i, posteriorment, va ser Wright qui va tornar a desaprofitar l'oportunitat d'empatar. La decepció dels jugadors del Joventut era més que justificada, ja que ara no depenen d'ells mateixos per classificar-se per al Top 16.