El Barça es prepara per fer una renovació profunda de la plantilla

A més del capítol de sortides, Laporta ha d'afrontar què fa amb els jugadors cedits a altres equips i que a l'estiu tornaran al Barça
Redacció Esport3 Actualitzat

La desfeta blaugrana de dissabte a Montilivi, per 4 a 2, i que va comportar alhora la pèrdua de la segona plaça a la classificació ha encès els ànims de la directiva del Barça. La sensació que hi ha és que s'ha de refer l'equip, i a hores d'ara cada cop són menys els jugadors que tenen l'etiqueta d'intocables.

La derrota al camp del Girona va ser la confirmació que l'actual plantilla blaugrana necessita encara molts retocs. Després del partit, Joan Laporta, acompanyat de Deco, director esportiu, Enric Masip, membre de l'àrea esportiva, i Alejandro Echevarria, assessor del president, van estar reunits una estona per valorar la situació esportiva de l'equip.

Ja fa dies que Xavi i Deco planifiquen la temporada vinent i damunt de la taula hi ha la possible sortida de jugadors de pes. Un d'ells és Robert Lewandowski. Malgrat haver millorat les estadístiques golejadores els últims partits, el tècnic egarenc no n'ha volgut avalar públicament la continuïtat.
 

Els joves, els únics blindats

Ara mateix, només els joves com Lamine Yamal, Cubarsí, Fermín i Gavi sembla que tenen el futur blaugrana garantit, mentre que bona part de la resta de la plantilla té opcions d'entrar en alguna operació de mercat.

Començant pels jugadors amb més cartell i susceptibles de rebre ofertes, com seria el cas d'Araujo, Frenkie de Jong o el mateix Raphinha.


El dubte dels Joaos

Un altre dubte és quina decisió prendrà el club sobre els dos cedits: Joao Cancelo i Joao Félix. El defensa ha estat protagonista negatiu en els duels decisius contra el PSG i el Madrid, mentre que el davanter portuguès ha tornat a demostrar que és un jugador molt intermitent, capaç de genialitats i de passar-se molts partits en mode intranscendent.


Els cedits, un altre capítol

El Barça també ha de decidir què fa amb els jugadors que té cedits a altres equips. Són els següents:

El que sembla garantit és que la foto de la temporada que ve serà diferent de l'actual i que per guanyar títols cal millorar notablement el nivell mostrat al llarg d'aquest curs futbolístic.  
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut