Barça

El Barça destitueix García Pimienta, Guillermo Amor i altres tècnics del futbol formatiu

Sergi Barjuan podria ser-ne el relleu a la banqueta del Barça B. També acaben la seva etapa al club Jordi Roura i Aureli Altimira, així com també el cap d'observadors, Àlex García

Redacció Esport3Actualitzat

Canvis al futbol formatiu del Barça. I canvis sonats. D'entrada, el club ha comunicat la destitució a García Pimienta, l'entrenador del filial. Encara li quedava un any de contracte. La notícia li han donat el vicepresident Rafa Yuste i el nou responsable del futbol base, Alexanko. Un altre exfutoblista, Sergi Barjuán, apunta al seu relleu al capdavant del Barça B.

El club ha volgut agrair la feina feta per García Pimienta i, en el comunicat oficial de la rescissió del contracte, ha destacat "la professionalitat, el compromís, la dedicació i el tracte sempre positiu i proper que ha mostrat sempre cap a tots els estaments que conformen la família blaugrana".

García Pimienta, en un entrenament (@FCBarcelonaB)

L'adeu de García Pimienta ha agafat tothom per sorpresa. En el seu moment, fins i tot, s'havia plantejat com una alternativa a la banqueta del primer equip. Pimi ha conduït el Barça B, aquesta temporada, fins a les semifinals del play-off d'ascens a Segona. En la Lliga regular, l'equip va acabar en segona posició, just darrere del Nàstic.

García Pimienta, exjugador del Barça, ha entrenat en diverses categories del club. Es va estrenar com a primer entrenador amb el cadet, el curs 2006-07. Un dels seus grans èxits va ser 10 anys més tard, amb el juvenil. El va convertir en campió de la Youth League. Va agafar les regnes del filial l'abril del 2018, arran de la destitució de Gerard López.

Roura i Altimira, en una imatge d'arxiu (@FCBarcelona_cat)

Amor, Roura i Altimira, fora

Ja a la tarda el Barça ha fet públic que rescindeix el contracte a Guillermo Amor, fins ara responsable de relacions institucionals i esportives del primer equip. En un comunicat, l'entitat blaugrana li agraeix el seu tracte "sempre positiu", així com el seu compromís i dedicació al club.

Guillermo Amor, en una imatge d'arxiu
Guillermo Amor, en una imatge d'arxiu (FC Barcelona)

També han estat acomiadats Jordi Roura i Aureli Altimira. Tenien càrrecs importants dins de l'estructura del futbol base. Roura n'era el secretari tècnic i Altimira, el responsable del futbol 11. També han comunicat la destitució a Àlex García, cap del departament d'observadors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut