Lliga de Campions

El Barça denuncia davant del comitè de control i disciplina de la UEFA les declaracions de Mourinho

El Futbol Club Barcelona ha decidit denunciar davant del comitè de control i disciplina de la UEFA l'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho, pel contingut de la seva roda de premsa posterior a l'anada de la semifinal de la Champions. La junta directiva del club blaugrana ha fet una reunió extraordinària per analitzar les paraules del tècnic portuguès i s'ha considerat que eren ofensives cap al Barça i que també atempten contra els principis de conducta de la UEFA (en concret, apartats B i D de l'article 5 del reglament disciplinari).

Actualitzat
En una reunió d'urgència al Camp Nou, el club barcelonista ha decidit que presentarà aquesta denúncia perquè entén que les declaracions de Mourinho contravenen l'article 5, apartats B i D, de les normes de la UEFA, relatives a "lesionar la reputació del futbol". Així ho ha confirmat el portaveu de la junta blaugrana, Toni Freixa, que ha assegurat que el Barça se sent "perjudicat" per les declaracions del tècnic madridista i que per això el club català "defensa la seva història, prestigi i honorabilitat per l'esforç que va fer el club per guanyar la Lliga de Campions del 2009". "És inacceptable que ningú s'atreveixi a qüestionar els nostres títols ni tampoc la nostra relació amb UNICEF. No volem avivar el foc, sinó apagar-lo. Els líders socials només haurien de parlar de futbol i no de coses que inciten a la violència", ha afegit.

En aquest sentit, Freixa ha assegurat que el club blaugrana "rebutja en tot cas les confrontacions dialèctiques, la qual cosa no és incompatible amb ser totalment inflexibles quan se superen certs límits, i Mourinho els va superar, igual que les recents manifestacions en un mitjà de comunicació en què s'acusava als nostres esportistes de dopatge", ha recordat. Per això, la junta directiva barcelonista té, ha dit, "plena confiança" en els òrgans disciplinaris de la UEFA per a "l'adopció de les mesures necessàries", motiu pel qual seran "respectuosos" amb aquesta competència i no acudiran a altres instàncies fora de l'esport. Freixa ha rebutjat en tot moment entrar en judicis personals sobre l'entrenador portuguès, al qual ha qualificat d'"un entrenador que ha aconseguit molts èxits i li professem tot el respecte que la seva professió mereix". "Sóc incapaç de qualificar el sentiment o estat d'ànim de Mourinho respecte al Barcelona o qualsevol altra institució", ha afegit Freixa, en referència a si les acusacions del lusità estaven influenciades pel seu pas pel club blaugrana. "No volem qualificar la seva motivació, sinó defensar-nos d'allò que entenem que ens pot perjudicar", ha afegit Freixa, que ha confiat que no hi hagi problemes per ubicar l'entrenador blanc a la grada del Camp Nou, després de ser expulsat a l'anada.

El català i la gespa

Freixa ha criticat les traves del Madrid a l'ús del català durant el partit per dirigir-se als aficionats blaugrana, malgrat que policia i UEFA no hi van posar cap impediment, així com no haver regat la gespa una hora abans, com dicta la norma europea. "Manifestem la nostra protesta en l'acta arbitral, però no vam rebre cap explicació per part del Madrid", ha lamentat el portaveu barcelonista. Però en tot cas, Freixa ha evidenciat la "plena satisfacció per la trajectòria del primer equip i el seu comportament, no sols en la victòria, sinó també en la derrota", i ha conclòs: "És impossible que un entrenador del Barça es manifesti com ahir ho va fer Mourinho".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut