El Barça castiga el Girona (6-1) en la seva visita al Camp Nou

Un Messi estratosfèric ha liderat la remuntada dels blaugrana davant d'un Girona que s'havia avançat en el marcador. Al descans, els del Camp Nou ja guanyaven per 4-1

Francesc LatorreActualitzat

Dia històric per al Girona i tota la seva afició. Primera visita al Camp Nou en partit de Primera Divisió. Els gironins han aguantat el tipus en la primera mitja hora, però a partir d'aleshores s'han vist superats per un Barça superior amb un Messi molt inspirat. Valverde ha introduït alguns canvis en l'alineació titular i ha fet jugar d'inici Semedo, Coutinho i Dembélé, per donar descans a jugadors com Iniesta, Sergi Roberto i Paulinho. Al Girona, Machín ha deixat a la banqueta Stuani i ha situat el "Choco" Lozano a l'onze inicial.

El partit ha començat de manera boja i absolutament inesperada. En el minut 2, Portu ha aprofitat una manca d'entesa entre Ter Stegen i Umtiti per enviar la pilota al fons de la porteria. L'afició gironina desplaçada al Camp Nou no s'ho podia creure. Però l'alegria els ha durat molt poc perquè en la jugada següent Suárez ha superat Bono aprofitant una assistència de Leo Messi. Era només l'inici de l'exhibició de l'argentí. Al minut 18, Bernardo ha tret de sota els pals una vaselina de l'estrella blaugrana, assistit aquesta vegada per Suárez.

El Barça ha agafat el domini absolut del joc i ha llegit molt bé la manera d'atacar la defensa avançada del Girona, que pressionava molt amunt. En el minut 29, Messi ha fet el segon del Barça. Suárez ha baixat una passada llarguíssima de Rakitic i li ha donat la pilota a l'argentí. Messi l'ha aguantat davant de Ramalho, Juanpe i Bernardo abans d'enviar-la al fons de la xarxa. Només set minuts és tard, el mateix Messi ha fet el tercer, ara de falta directa. El 10 blaugrana ha sorprès tothom i ha fet passar la pilota per sota la tanca. Quan Bono l'ha vist, ja era massa tard. El Girona ha intentat reaccionar davant l'allau barcelonista i primer Lozano i després Granell han intentat batre Ter Stegen, però sense fortuna. En canvi, Luis Suárez sí que ha repetit a dos minuts del final. L'uruguaià ha convertit en gol una bona triangulació amb Messi i Coutinho.

Dos gols més a la segona part

La segona part ha continuat amb domini del Barça i en el minut 53 Suárez ha estavellat una rematada al pal després d'una bona assistència de Dembélé. El jugador francès també hauria pogut marcar en un xut molt ajustat que ha marxat fregant el pal dret de la porteria gironina. En el minut 62, Valverde ha fet entrar Vermaelen en el lloc de Piquè, que ha marcat un pèl coix.

El Barça rondava el cinquè gol i, finalment, ha estat Coutinho qui l'ha firmat. Xut marca de la casa des de la frontal de l'àrea, amb "rosca", inabastable per al porter del Girona. El brasiler s'ha guanyat la primera gran ovació del Camp Nou des que va arribar a Barcelona. Un altre brasiler, Paulinho, ha entrat en el lloc de Busquets. Ho ha fet just abans que Messi estigués a punt de fer el sisè de falta directa. Aquesta vegada buscant l'escaire, però amb bona resposta de Bono.

Amb el Girona fora del partit, el Barça ha continuat trobant amb facilitat l'esquena de la seva defensa. Dembélé ha aprofitat una passada en profunditat de Rakitic per donar-li el gol pràcticament fet a Suárez. Hat-trick de l'uruguaià, que ja suma 20 gols en aquesta Lliga. El Barça no ha afluixat i Vermaelen hauria pogut fer el setè de cap, però el belga ha enviat la pilota al travesser.

La mala notícia per al Barça ha estat la lesió de Semedo. El portuguès, que tornava a la titularitat, ha patit una lesió muscular a la cuixa esquerra les acaballes del partit. També abans del final, Jordi Alba ha buscat i ha vist una targeta groga que, en ser la cinquena, el fa ser baixa per al partit de dijous a Las Palmas. En canvi, si estarà a disposició de Valverde diumenge que ve per rebre l'Atlètic de Madrid. Suárez, que també acumula quatre targetes grogues, no ha vist la cinquena, tot i que també l'ha buscat amb insistència.

Aquest Barça-Girona al Camp Nou l'han vist en directe 85.400 espectadors. És la millor entrada aquesta temporada en partit de Lliga.

El proper rival del Barça serà el Las Palmas dijous a Canàries. El Girona rebrà dimarts el Celta a Montilivi.