Messi condueix el Barça a una golejada amb una gran exhibició (5-1)

Un doblet de Trincao, un altre de Messi i un gol de Junior destrossen la reacció de l'Alabès. El capità blaugrana ha ofert un recital que ha sentenciat el duel contra l'equip d'Abelardo

Xavi LemusActualitzat

El Barça ha sortit decidit a dominar i avançar-se en el marcador amb un ritme intens. En el primer minut, Griezmann ja ha disposat de la primera ocasió per marcar; la pilota anava a dins i l'ha desviat Martín. Poc després, era Messi qui feia un doble xut que ha tret Pacheco. Però, de mica en mica, l'equip d'Abelardo s'ha refet i ha pogut aconseguir el primer gol en el minut 27 gràcies a un xut de Battaglia que ha tret Ter Stegen amb encert. La reacció culer ha donat pas a l'un a zero quan Ilaix, avui gran sorpresa en l'onze titular, ha deixat una pilota dins de l'àrea a Francisco Trincao perquè l'enviés al fons de la porteria de l'Alabès. En el minut 35, els blaugranes han fet un segon gol en una doble oportunitat de Griezmann i Messi, però el VAR l'ha anul·lat per fora de joc molt dubtós. Tot i això, el capità blaugrana ha decidit insistir i just en el descompte ha fet el dos a zero amb un gran xut des de fora de l'àrea absolutament imparable. Els dos gols han fet justícia a un bon primer temps dels de Koeman.

En el descans, Koeman ha fet entrar Umtiti en el lloc de Busquets. Només començar altre cop el joc ha estat l'Alabès qui ha pogut reduir diferències en una clara oportunitat de Lucas Pérez, que ha enviat un xut per sobre de la porteria de Ter Stegen. Un encert que sí que ha tingut Rioja, en el minut 56, en aprofitar una greu errada d'ilaix al mig del camp, una acció que ha permès el contracop del davanter del conjunt basc i fer pujar el 2 a 1 al marcador. Poc després, Trincao ha encarat tot sol la porteria de Pacheco i una mà salvadora del porter rival ha evitat el tercer gol culer. El relleu ha estat una gran assistència de Messi a Griezmann que el davanter francès ha impactat malament en el xut i la pilota ha sortit fregant el pal de la porteria visitant.

Leo Messi, rodejat de tres jugadors rivals (EFE)

El Barça no tenia ganes de patir, al final, i dues accions de Messi han resolt el duel. En la primera, aprofita una genial assistència de Pedri per plantar-se davant de Pacheco; el seu refús l'ha convertit Trincao en el 3 a 1. Era el minut 73. I un minut més tard, ha fet una gran jugada culminada amb un llançament imparable per fer el 4 a 1. Versió impressionant novament del capità blaugrana. No satisfet amb això, s'ha inventat una passada picada per habilitar Griezmann, que ha fet una assistència de gol a Junior. Jugada espectacular per tancar la golejada contra l'equip del "Pitu" Abelardo.