Laporta alerta als socis que hi ha qui no vol que el Barça aixequi el cap
Laporta va obtenir l'autorització per activar les palanques econòmiques en l'última assemblea de compromissaris (@fcbarcelona)
Barça

El Barça, a punt per activar la primera palanca

El club blaugrana anunciarà en breu l'acord per a la venda del 10% dels seus drets audiovisuals per un import superior als 200 milions d'euros

Redacció Esport3Actualitzat

El temps corre en contra del Barça, que ha d'anunciar en les pròximes hores la primera mesura de xoc per alleugerir la seva delicada situació econòmica. El club blaugrana té ja embastat un acord que li permetria evitar els números vermells quan tanqui l'exercici, el 30 de juny o, el que és el mateix, aquest dijous.

És per això que està previst que en les pròximes 24-48 hores s'anunciï oficialment l'acord que li permetrà ingressar una quantitat superior als 200 milions d'euros a canvi de vendre un 10% dels drets televisius durant 25 anys. Segons ha avançat la cadena Cuatro, el comprador serà el fons d'inversió nord-americà Sixth Street, i el preu de tancament de l'operació seria de 205 milions d'euros, fet que evitaria que el Barça tanqués un exercici en números vermells per tercer any consecutiu.

Què és Sixth Street?

Sixth Street, que opera habitualment en el camp de l'esport nord-americà, no és un actor nou pel que fa al futbol espanyol, ja que recentment va acordar pagar 380 milions d'euros al Reial Madrid pel 30% dels ingressos que reporti el futur estadi Santiago Bernabéu durant 20 anys.

La venda d'una desena part dels drets televisius es tancarà presumiblement aquest dimarts i s'anunciarà oficialment dimecres. Serà la primera acció destinada a quadrar els comptes i beneficiarà la política de fitxatges que vol fer el club per reforçar l'equip, amb Robert Lewandowski, Bernardo Silva o Jules Koundé com a objectius més costosos. Però aquesta operació no resol el problema del "fair play" financer i per això estan previstes altres operacions durant el mes de juliol. La primera de les quals podria ser la venda de Frenkie de Jong al Manchester United si el club anglès arriba a satisfer la petició del Barça, que estaria al voltant dels 80 milions d'euros.

 

Anar al contingut