Barça

Coutinho marxa del Barça un any i mig després del seu flamant fitxatge

El brasiler és el fitxatge més car de la història del Barça però el seu joc no ha acabat d'encaixar en els plantejaments d'Ernesto Valverde

Francesc LatorreActualitzat

"Esperem molt de Coutinho, esperem el millor d'ell. Estic content. Ens ha donat, ens dona i ens donarà molt"

Són algunes de les frases que Ernesto Valverde va repetir una vegada i una altra a la sala de premsa la temporada passada. Per suport, no serà. I per oportunitats a la gespa, tampoc. Però Coutinho no se n'ha sortit. El fitxatge més car de la història del Barça no ha triomfat al Camp Nou.

Va arribar el gener de 2018 després d'una dura negociació amb el Liverpool. Gols i assistències en la seva primera mitja temporada però rendiment discretíssim en la segona. El seu somni, tal com va qualificar el fet de jugar al Barça el dia que el presentaven, s'ha convertit en malson, amb xiulades que ell va arribar a respondre amb un gest desafiant a la grada que va indignar bona part de l'afició del Camp Nou. Finalment, el Barça ha aconseguit trobar-li una sortida. A Munic l'esperen amb candeletes. L'entrenador del Bayern, Nico Kovac, s'ha desfet en elogis cap al brasiler:

"És una gran notícia per a la Bundesliga i per al Bayern. Hem d'estar contents que arribi un jugador com ell. Ja ha demostrat de què és capaç, amb el seu club i també amb la seva selecció, per exemple, en l'última Copa Amèrica. Crec que s'adaptarà bé. Ens ensenyarà tot el que pot fer"

El Bayern pagarà la seva fitxa -uns 12 milions d'euros- i el Barça també ingressarà diners per la cessió. El conjunt alemany tindrà una opció de compra que rondarà els 120 milions.

Dues conseqüències col·laterals: Griezmann podria canviar el 17 pel 7, el número preferit del francès fins ara a l'esquena de Coutinho. La segona... té a veure amb Neymar. Coutinho sempre ha aparegut com a peça clau en el possible retorn del brasiler al Camp Nou. O hi ha una altra moneda de canvi o Neymar potser haurà d'anar pensant en un altre destí... o en quedar-se a París.

Aquest dissabte, després d'uns dies entrenant en solitari, ha fet part de la sessió amb la resta de companys. Tuchel però no l'ha convocat per al partit de demà contra el Rennes. 

ARXIVAT A:
CoutinhoNeymar
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut