Futbol

Dracs de Barcelona lluita contra l'homofòbia al futbol

Cap esportista en actiu de la Lliga espanyola s'ha declarat gai. Davant d'aquesta anomalia equips com els Dracs de Barcelona abanderen la lluita contra l'homofòbia al futbol des del futbol amateur

Jordi BentanachsActualitzat

Buscaven un espai segur on poder jugar a futbol. On no haguessin d'amagar la seva identitat sexual, sense por del que pensessin els companys. Aíxí va néixer fa quatre anys Dracs de Barcelona, un equip inclusiu on tothom és benvingut.

"També hi ha heteros, a l'equip, vull dir que no és un tema que has de ser gai, o has de ser bisexual, aquí hi cap tothom." 

Joaquim Martí durant l'entrevista de TV3

Dracs de Barcelona el formen dos equips i una cinquantena de futbolistes. Competeixen a una Lliga amateur a la Guineueta. Sabien del que fugien:

"Sentir des de la grada l'insult 'marica' o 'nenaza' es pot acabar convertint en un malson."

Els Castrobikes són un dels seus rivals. Recorden el primer partit que els va enfrontar als Dracs ja fa uns anys.

"Va ser una sorpresa molt agradable perquè tots vivim com una terrible anomalia el tema de l'homofòbia que hi ha al futbol."

Normalitat és la paraula que defineix la relació amb els altres equips de la Lliga

En Pere, en Joaquim, en Daimil expliquen que mai han tingut cap problema que surti de la relativa competitivitat de la Lliga on juguen. Si hi ha alguna discussió, és per motius futbolístics.


Un equip referent a falta de jugadors referents

Una de les proves que al futbol hi ha homofòbia és el fet que hi hagi poquíssims casos de futbolistes en actiu que hagin fet pública la seva homosexualitat. A la Lliga espanyola cap futbolista ni de Primera ni de Segona Divisió ha sortit de l'armari.

En Pere és un dels membres de l'equip

"Reclamem que aquestes barreres que nosaltres estem trencant des del futbol amateur vagin més amunt i escalin al futbol professional."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut