Nairo Quintana atén els mitjans abans d'una etapa de la Volta
Nairo Quintana atén els mitjans abans d'una etapa de la Volta
ciclisme

Dies difícils per a Nairo Quintana: dos galls del pilot li retreuen el dòping a base d'insults

El que més lluny ha anat amb el menyspreu al colombià ha estat Geraint Thomas, guanyador d'un Tour de França

Redacció Esport3Actualitzat

Poc ha durat l'alegria de Nairo Quintana pel seu retorn a l'elit de ciclisme. El colombià de 34 anys va viure amb la motivació d'un principiant ser repescat en l'últim mercat pel Movistar després que fos exclòs del Tour de França del 2022 i apartat de l'equip Arkea, per donar positiu en tramadol. La felicitat del colombià resident a Andorra, però, s'ha esvaït només arrencar la temporada 2024, quan ha constatat la llarga ombra del dopatge.

L'inici de curs de Quintana ja no era el desitjat. Un contagi de covid en la principal carrera del seu país el va deixar fora de combat durant setmanes. Descartada la seva participació a O Gran Camiño, la primera prova per etapes on se'l va veure sobre la bicicleta va ser la Volta. Malgrat uns resultats discrets i una caiguda final abans d'iniciar el circuit de Montjuïc que el privarà de córrer la Itzulia, a cada sortida es podia amarar de la inesgotable "nairomania". No obstant, va ser a la ronda catalana on va patir la primera falta de respecte de part d'un col·lega de professió.

El neerlandès Wout Poels va tenir una enganxada amb Quintana i el seu sequaç García Cortina en una de les ascensions de l'etapa berguedana. L'espigat corredor del Bahrain no ha tingut problemes a reconèixer que després de rebre un cop de colze del colombià, li va preguntar amb intenció provocativa si seguia prenent tramadol. "Per saber si per això es comportava tan agressivament", va explicar Poels.

El que més lluny ha anat amb els retrets al colombià ha estat l'exguanyador d'un Tour de França Geraint Thomas. Devia fer poc que havia desfet les maletes de la Volta quan el gal·lès l'ha insultat dient-li "rata" al seu pòdcast. "Nairo Quintana no hauria d'estar corrent. Maleïda rata", van assegurar durant un moment de l'últim episodi de The Geraint Thomas Cycling Club. Tot plegat mentre el seu interlocutor, el també ciclista d'Ineos Luke Rowe, feia una riallada.

Tramadol, nova substància prohibida per l'AMA

El 2022 el tramadol estava prohibit només durant les competicions. La Unió Ciclista Internacional volia protegir així els ciclistes dels efectes secundaris d'aquest analgèsic utilitzat per reduir el dolor. Des de fa poc el tramadol ja figura a la llista de substàncies dopants de l'Agència Mundial Antidopatge.

Anar al contingut