McKeon celebrant una victòria amb Campbell (EFE)
McKeon celebrant una victòria amb Campbell (EFE)
jocs olímpics

Dia 9 Tòquio 2020 | Emma McKeon suma la setena medalla i iguala el rècord d'una dona en uns Jocs

Rècord del món de Rojas en una prova de triple salt, en què la gallega Ana Peleteiro ha aconseguit el bronze

Redacció Esport3Actualitzat

Emma McKeon ha sumat la seva setena medalla en els Jocs de Tòquio 2020 després de guanyar l'or en en relleus 4x100 estils i 50 metres lliures. L'autraliana ha igualat el rècord de medalles d'una dona en uns Jocs olímpics, amb quatre d'or i tres de bronze, com les que va aconseguir Maria Gorokhovskaya a Helsinki 1952.

La reina de la velocitat a l'aigua

Mckeon, de 27 anys, ha demostrat que no té rival en les proves curtes a l'aigua. S'ha penjat l'or en la prova de 1x400 estils, en què ha fet el tercer relleu amb l'estil papallona, amb un temps de 3:51.60, nou rècord olímpic.

L'espectacular remuntada de McKeon per donar l'or a Austràlia en 1x400 estils

El seu segon or de la jornada l'ha sumat en els 50 lliures amb un temps de 23.81 segons, també nou rècord olímpic. A més, l'australiana ha aconseguit l'or en 100 metres lliures i 4x100 lliures, i bronze en 100 m papallona, 4x100 estils mixtes i 4x200 lliures.

Rècord olímpic en 50 metres lliures

 

Dressel, el rei de l'aigua a Tòquio

Caeleb Dressel ha sumat el seu cinquè or olímpic a Tòquio 2020 després de sumar dues medalles més en les proves de 4x100 estils i 50 metres lliures.

Peleteiro guanya la medalla de bronze

Ana Peleteiro en un dels salts de la final (Reuters)

Ana Peleteiro ha fet història al triple salt i ha aconseguit la medalla de bronze després d'un salt de 14.87. L'atleta gallega ha anat de menys a més a la final i ha acabat batint el seu mateix rècord d'Espanya en dues ocasions.

El salt de Peleteiro només ha estat superat per la portuguesa Patrícia Mamona i per una increïble actuació de Yulimar Rojas, que ha aconseguit el rècord del món amb un salt de 15,67 metres.

El rècord del món de Yulimar Rojas en triple salt

 

Jacobs, l'home més ràpid del món

L'itailà Lamont Jacobs ha donat la sorpresa i es converteix en l'home més ràpid del món amb un temps de 9,80 segons.

 

Plata de l'espanyol Ray Zapata en gimnàstica artística

Ray Zapata després de finalitzar el seu exercici de terra (Reuters)

L'espanyol d'origen dominicà ha aconseguit la medalla de plata en gimnàstica artística, en l'exercici de terra. El gimnasta ha aconseguit la mateixa puntuació que el primer classificat, l'israelí Dolgopiat però la dificultat de l'exercici ha definit l'or. Ray Zapata es converteix d'aquesta manera en la sisena medalla de la delegació espayola en aquests Jocs Olímpics de Tòquio 2020. El podi l'ha completat el xinès Xiao Ruoteng.

L'equip masculí d'handbol torna a guanyar

Jorge Maqueda celebrant un gol del partit (Reuters)

Després de la derrota contra la selecció francesa, el combinat espanyol masculí d'handbol ha tornat a imposar-se en el darrer partit de la fase de grup dels Jocs. El conjunt de Jordi Ribera ha superat l'Argentina per un clar 36-27 i ja espera rival per als quarts de final. Els "albicelestes", per la seva banda, marxen del campionat sense haver aconseguit cap victòria.

Adrià Arnaus acaba els Jocs en 38a posició

Adrià Arnaus durant els Jocs de Tòquio 2020 (Reuters)

El golfista Adrià Arnaus ha acabat la participació en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 amb la seva millor volta del campionat. El català, amb 67 impactes, ha pogut escalar set posicions a la classificació i acabar en la 38è lloc. Arnaus havia mantingut opcions de medalla en les dues primeres jornades, però una mala tercera jornada el va deixar sense cap possibilitat de pujar al podi.

Alexander Zverev es penja l'or

Alexander Zverev es fa amb la medalla d'or (Reuters)

Alexander Zverev ha escombrat Khatxanov a la final del quadre individual de tenis i s'ha penjat la medalla d'or. El tenista alemany ha superat el rus per 6-3 i 6-1 i aconsegueix la victòria a la final dels Jocs de Tòquio 2020. Zverev va superar Novak Djokovic a les semifinals després d'una gran remuntada i, aquest diumenge, ha estat imparable per Khatxanov, que ha aconseguit la medalla de plata. El bronze va ser per l'espanyol Pablo Carreño.

 

Espanya guanya el Canadà i evita els Estats Units a quarts

Jugadores del combinate spanyol, celebrant la victòria davant el Canadà (Reuters)

L'equip de les catalanes Queralt Casas, Laia Palau i Sílvia Domínguez s'ha posat primer del grup A després de guanyar el Canadà per 66-76. Aquesta plaça dona el privilegi d'evitar el Estats Units, les màximes favorites després de sis ors consecutius, en la ronda de quarts de final. Queralt Casas ha tornat a jugar, després de no fer-ho en el darrer partit, i ha estat clau amb 8 punts i 5 assistències. L'equip de Mondelo espera el sorteig per saber qui serà la seva rival als quarts de final.

En categoria masculina no poden evitar el creuament amb els Estats Units

La selecció espanyola de bàsquet a perdut 87-95 contra l'Eslovènia de Doncic. Els espanyols queden relegats a la segona posició i els eslovens són els primers del grup. El conjunt de Sergio Scariolo es veurà les cares contra la totpoderosa selecció dels Estats Units als quarts de final.

 

Espanya cau en quarts davant del campió mundial (1-3)

La selecció espanyola d'hoquei ha caigut eliminada (EFE)

La selecció espanyola d'hoquei ha quedat fora de la lluita per les medalles. Ha topat amb la vigent campiona del món, Bèlgica. Els de Fred Soyez, però, han plantat cara. Fins i tot s'han avançat en el marcador, gràcies al veterà David Alegre. A la porteria espanyola, Quico Cortés ha mantingut vives les opcions dels "redsticks" fins al començament del tercer quart. En dues accions de penal-córner, Hendrickx i Boon ha capgirat el marcador. I, a falta de tres minuts per al final, Hendrick, també de penal-córner, ha arrodonit el triomf dels belgues (1-3). Amb l'eliminació d'Espanya, s'acomiada una generació fantàstica de jugadors com Roc Oliva, Pau Quemada, Quico Cortès, Pepe Romeu o David Alegre. En el cas d'Alegre, diu adeu després d'haver participat en cinc Jocs Olímpics.

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut