Fórmula 1

Daniel Ricciardo li arrabassa el GP de la Xina als Ferrari i als Mercedes en una carrera boja

Després de Ricciardo han pujat al podi Valtteri Bottas, de Mercedes, i Kimi Räikkönen, de Ferrari, mentre que Lewis Hamilton (Mercedes) ha acabat en quarta posició i Sebastian Vettel (Ferrari) en vuitena, per les conseqüències d'un xoc amb el Red Bull de Max Verstappen.

Francesc RosésActualitzat

El pilot australià Daniel Ricciardo (Red Bull) s'ha proclamat aquest diumenge campió del Gran Premi de la Xina de Fórmula 1 després de fer una cursa impressionant marcada pels incidents entre pilots, en la qual Fernando Alonso i Carlos Sainz han aconseguit acabar en setè i novè lloc. L'entrada del cotxe de seguretat ha jugat un paper molt important.

Sebastian Vettel, líder del Mundial, ha dominat la primera fase de la cursa, però Valtteri Bottas, que l'estava pressionant, s'ha situat en el primer lloc perquè s'ha aturat abans per canviar els pneumàtics. La intervenció del cotxe de seguretat a causa del xoc que han tingut Pierre Gasly i Brendon Hartley ha estat aprofitada per l'equip Red Bull per posar pneumàtics més tous als seus pilots sense perdre massa posicions.

Amb pneumàtics més adequats els Red Bull s'han apropat als cotxes que tenien davant. Verstappen ha xocat amb Vettel, que anava segon, en intentar fer un avançament. Els dos pilots han perdut posicions. Ricciardo ha passat a ocupar la segona posició i no ha tingut problemes per fer un gran avançament a Valtteri Bottas, de manera que ha guanyat la seva primera carrera de la temporada i la sisena de la seva carrera. 

Verstappen ha acabat quart darrera Kimi Raikkonen, però ha estat penalitzat amb deu segons per la maniobra amb Vettel i això ha permès que un Hamilton en baixa forma acabés en la quarta posició.

El pilot de Ferrari ha anat perdent llocs i s'ha vist superat per Fernando Alonso en l'ultima volta, de manera que ha acabat vuitè. D'aquesta manera Hamilton ha reduït a 11 punts l'avantatge que li porta Vettel en la classificació del Mundial.

Ricciardo estava molt emocionat en el moment del podi: 

 



 

 

Anar al contingut