Charles Leclerc durant la classificació a l'Azerbaidjan (Reuters)
Fórmula 1

Charles Leclerc fa la "pole" en una accidentada classificació a l'Azerbaidjan

Una bandera vermella ajuda de nou el pilot de Ferrari en el traçat urbà després de l'accident de Tsunoda. Carlos Sainz és cinquè i Fernando Alonso, novè

Francesc RosésActualitzat

Charles Leclerc ha marcat el millor temps en la sessió de classificació per al Gran Premi de l'Azerbaidjan, en què hi ha hagut moltes interrupcions per sortides de pista i els cinc primers han estat separats per menys de 4 dècimes de segon.

Lewis Hamilton ha gaudit del sacrifici del seu company Valtteri Bottas, que li ha facilitat el rebuf en el primer intent a costa d'acabar últim del grup, i ha marcat el segon millor temps. L'equip Red Bull no ha treballat tan bé l'efecte de l'aspiració entre els seus pilots, i el líder del Mundial, Max Verstappen, s'ha hagut de conformar amb el tercer lloc.

La quarta posició ha estat per a Pierre Gasly, que prendrà la sortida un lloc al davant de Carlos Sainz. El pilot madrileny ha hagut de forçar una sortida de pista en la seva última volta ràpida per no xocar amb l'Alpha Tauri de Yuki Tsunoda, que s'havia accidentat. Charles Leclerc ha marcat el millor temps en el seu primer intent, quan inesperadament ha pogut aprofitar el rebuf de Lewis Hamilton, que rodava davant seu.

Tant Leclerc com Sainz, però, saben que ho poden tenir complicat en la carrera perquè el ritme de cursa dels Red Bull i Mercedes són més elevats. El pilot monegasc ha obtingut la seva novena "pole", la segona consecutiva després de Montecarlo, on no la va poder aprofitar a causa d'un problema mecànic que li va impedir prendre la sortida.

Fernando Alonso ha fet una molt bona sessió de classificació i ha passat a la Q3, però amb la sortida de pista de Tsunoda s'ha hagut de donar per acabada la sessió quan pilots com ell encara havien de fer el seu intent amb els pneumàtics nous. Ocuparà la novena posició, davant de Valtteri Bottas.

Anar al contingut