Futbol

Cerdanyola, Sants i Martinenc, junts en la incertesa

Els tres clubs emeten un comunicat conjunt demanant que es respectin els mèrits esportius i se'ls mantingui a 2a RFEF, 3a RFEF i 1a Catalana, respectivament

Redacció Esport3Actualitzat

Cerdanyola, Sants i Martinenc han emès un comunicat conjunt per denunciar una situació que els pot afectar a tots tres de forma directa i que fa que, a hores d'ara, encara no sàpiguen del cert en quina categoria jugaran la pròxima temporada.

 

La situació es remunta a mitjans de la temporada passada, quan l'Extremadura es va retirar de la competició, a la Segona RFEF, per impagaments als jugadors i treballadors. Segons les normes, l'equip extremeny va ser retirat de la competició i va deixar una plaça vacant. Per mèrits esportius, la plaça hauria de correspondre al Cerdanyola, que va perdre un play-out o eliminatòria de descens d'aquesta mateixa categoria contra la Gimnàstica Segoviana.

La formació del Cerdanyola, en una imatge d'arxiu de la temporada passada (@CERDANYOLAFC)

Aquesta aplicació la va corroborar el mateix Joan Soteras, president de la Federació Catalana, a TV3 en el seu dia. Actualment, tant Cerdanyola com Sants i Martinenc temen que la Federació Espanyola no concedeixi la plaça lliure per mèrits esportius i la subhasti al millor postor. No cal anar gaire lluny per trobar un precedent, ja que una situació semblant és la que va protagonitzar en el seu dia l'Andorra.

La categoria en la qual jugui el Cerdanyola la pròxima temporada afecta de forma directa Sants i Martinenc. Si l'equip vallesà finalment no es queda a Segona RFEF i s'estableix el seu descens a Tercera RFEF, el Sants passarà de Tercera RFEF a 1a Catalana i el Martinenc, de 1a Catalana a 2a Catalana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut