Casper Semenya entra al TAS acompanyada pel seu advocat (EFE)
Atletisme

Casper Semenya presenta un recurs al TAS per poder seguir competint amb els seus nivells de testosterona

L'atleta sud-africana, doble campiona olímpica dels 800 metres, critica la IAAF per trencar les normes de confidencialitat sobre el seu cas i manté que sempre ha estat una dona

Actualitzat

Aquest dilluns al matí ha anat a declarar davant del Tribunal d'Arbitratge Esportiu l'atleta sud-africana Caster Semenya. Semenya ha presentat un recurs davant del TAS perquè la nova normativa de la Federació Internacional d'Atletisme pot dificultar que competeixi com una dona.

La doble campiona olímpica dels 800 metres podria veure's afectada per aquesta nova normativa, que diu que les dones com ella s'han de medicar per reduir la testosterona si volen participar contra altres noies. Segons Sebastian Coe, president de la IAAF, busquen assegurar una competició més justa.

"El tribunal de l'Associació d'Atletisme Internacional està defensant el valor dels homes i les dones a l'atletisme. El que defensem és per preservar la competició justa i per això som aquí".

Semenya creu que és una llei instaurada precisament contra ella i tem que això li tanqui les portes de l'alta competició. D'aquí ve el recurs que presenta contra la Federació Internacional. A més, s'ha queixat que la IAAF s'ha saltat les normes de confidencialitat sobre el cas. La ministra d'Esports sud-africana ha iniciat una campanya de suport cap a la corredora sota el lema "Naturalment superior".

"Nosaltres volem cridar a la gent del món que s'uneixi amb nosaltres en el que creiem que és una violació dels drets humans. Ella és una noia de Limpopo que ens ha ensenyat a recuperar-nos de les adversitats".

Semenya ha declarat a Lausana amb els seus advocats. Mantenen que ella no és una transsexual, sinó que sempre ha estat dona i que la seva diferència respecte a les altres s'hauria de valorar en positiu i no en negatiu.

Anar al contingut