Barcelona es convertirà en referència del ciclisme mundial l'agost del 2023
Barcelona es convertirà en referència del ciclisme mundial l'agost del 2023
Ciclisme

Barcelona serà punt de sortida de la Vuelta a Espanya del 2023

La capital catalana acollirà les dues primeres etapes, la primera el 19 d'agost; la gran ronda espanyola torna per primer cop des del 2012

Redacció Esport3Actualitzat

Aquest dilluns s'ha fet oficial i Barcelona serà el punt de la gran sortida de l'edició 78 de la Vuelta ciclista a Espanya de l'any vinent, el 2023. Si en aquesta edició no passarà per cap municipi català, l'any vinent Barcelona concentra tot el protagonisme de la sortida, un esdeveniment que ja va acollir l'any 1962. La data prevista per a la sortida de la Vuelta és el dia 19 d'agost. Els ciclistes arribaran a Barcelona tres dies abans i una de les dues etapes que es disputaran serà una contrarellotge per equips pel centre de la ciutat, on s'espera la presència de milers d'aficionats pels carrers de la ciutat. L'endemà es disputarà una segona etapa en línia, amb final, també, a la capital catalana. Barcelona prendrà el relleu a la ciutat neerlandesa d'Utrecht, que enguany serà el punt de partida de la Vuelta.

Aquest esdeveniment s'afegeix al retorn de la selecció espanyola de futbol, que jugarà un partit amistós contra Albània a l'RCDE Stadium el 26 de març. Feia 18 anys que la selecció espanyola de futbol no jugava a Barcelona. I de fet, el president de la federació catalana, Joan Soteras, va reclamar la presència de la "roja" al Camp Nou. La Vuelta no passa per cap municipi català des del 2019, tornarà a Barcelona per segon cop en aquest segle. L'única vegada que la Vuelta ha trepitjat la capital catalana va ser l'any 2012 amb final a Montjuïc, fins aleshores la Vuelta havia estat final d'etapa en l'edició del 2019.

Circumstancialment, el 2023 Bilbao serà la seu de la Grand Départ del Tour. De fet, Barcelona va ser una de les ciutats candidates per acollir la sortida del Tour de l'any 2014. L'organització del Tour va quedar molt satisfeta del final d'etapa a Barcelona el 2009 i tenien ganes de repetir amb l'oportunitat de convertir-la en el cap i casal del ciclisme mundial durant tres dies. Però, finalment, va ser desestimada per l'Ajuntament de la ciutat.

Les converses entre l'Ajuntament, representat pel regidor d'Esports -David Escudé- i Javier Guillén van començar fa unes setmanes, negociacions que han fructificat per donar forma a aquesta sortida de la Vuelta el 2023.

Anar al contingut