Mossos a Can Barça
Les oficines del Barça van ser objecte d'escorcolls per part dels Mossos pel Barçagate
Barça

Barçagate: "Hi havia una llista de persones a pressionar"

Un empleat d'I3 Ventures confirma que tenien instruccions d'erosionar la imatge de personalitats "contràries a la junta de Bartomeu"

Agència EFEActualitzat

Un empleat d'I3 Ventures, l'empresa de Carlos Ibáñez contractada pel FC Barcelona en l'anomenat Barçagate, ha declarat aquest dimecres en seu judicial que en una reunió en la qual hi havia l'empresari i Jaume Masferrer, cap del departament de presidència de Josep Maria Bartomeu, se li va donar verbalment "una llista de periodistes i personalitats per pressionar".

El motiu exposat per fer aquesta tasca, segons la declaració judicial del treballador a la qual ha tingut accés EFE, era que suposadament aquestes persones "eren contràries a la junta de Bartomeu".

"Es va optar per pressionar-les cada vegada que publicaven un tuit perquè tingués moltes respostes negatives. A més, hi havia entre 40 i 50 comptes trols actius que es dedicaven a això"

"Creàvem perfils de Facebook i Twitter (encara que ell va explicar que tan sols n'havia creat un) i els alimentàvem. En aquests perfils no utilitzàvem bots, però de tant en tant s'usaven aquestes eines per intervenir en enquestes dels mitjans"

A continuació, va posar d'exemple algunes de les directrius que hi havia a l'oficina d'I3 Ventures: "Quan va sortir la problemàtica del Reus Deportiu, llavors dirigit per Joan Oliver (exdirector general del Barça), ens van dir que ho relacionéssim amb Joan Laporta. En el cas de Guardiola sabíem que no tenia bona relació amb la junta directiva i era una de les persones que havíem d'esmentar".

"Les directrius (del compte) 'Jaume, un film de terror' eren ressaltar tots els problemes que podia tenir Jaume Roures (fundador de Mediapro) i viralitzar aquest contingut", va afegir.

De vegades, segons aquest treballador d'I3 Ventures, acudien a actes per fer aquest tipus de feines.

"Vam anar a la presentació de la candidatura de Víctor Font com a públic per tenir informació. Així podíem saber de quines línies discursives havíem de tirar per contrarestar o per fer que la imatge de la junta i de Bartomeu fos millor"

D'altra banda, va desvelar haver acudit "a algun acte del think tank El Senyor Ramon i a un del Col·legi de Periodistes sobre el vot electrònic, relacionat amb Víctor Font".

ARXIVAT A:
Barçagate
Anar al contingut