Una jugada del Porsche Tennis Grand Prix d'Stuttgart
Una jugada del Porsche Tennis Grand Prix d'Stuttgart. (Foto: EFE)
Tenis

Badosa sobreviu a un debut trampa a Stuttgart

Estrena més difícil del previst per a l'empordanesa en terra europea. La número 19 del món l'ha fet suar fins al desempat del tercer set

Actualitzat

Era estrany debutar un dijous en un torneig d'una setmana. Era estrany començar contra una top 20. Tampoc és el més habitual afrontar la temporada de terra en un pavelló cobert com el Porsche Arena de Stuttgart. Tot plegat ha fet que el primer partit de l'any a Europa hagi estat més exigent del previst per a Paula Badosa.

I això que el primer set ha estat prou plàcid. Trencament d'entrada i 3 a 0 a favor. Nou trencament en el sisè joc i 5 a 1. Però era un miratge. Tot i que Badosa l'ha tancat en mitja hora, amb un còmode 6 a 2, ja s'ha albirat que Rybakina, la número 19 del món, s'anava recuperant d'un inici irregular i no es rendiria fàcilment.

I així ha estat. Segon set de bojos: dos trencaments consecutius de Rybakina i 4 a 0 per a la jove kazazh nascuda a Moscou. Aleshores ha renascut Badosa: ha respost amb la mateixa moneda i ha repetit el parcial per igualar a 4 jocs. I aquí, el més inesperat. La catalana ha tornat a cedir el servei i ha acabat perdent per 6 a 4.

El tercer no ha tingut treva. Badosa s'ha mantingut ferma però Rybakina feia molt mal amb el servei. L'empordanesa ha desaprofitat diverses oportunitats de trencament i no ha pogut evitar jugar-s'ho tot en el tie-break. I en el desempat, encara més èpica: Badosa l'ha començat amb doble falta, però s'ha refet i se l'ha acabat adjudicant per 7 a 4.

The second seed moves on! @paulabadosa kicks off her Stuttgart campaign with a 6-2, 4-6, 7-6(4) win over Elena Rybakina.#porschetennis #PTGP22 pic.twitter.com/0M8utelzoU

— Porsche Tennis (@PorscheTennis) April 21, 2022

La paciència i la constància de Badosa ha tingut premi: aquest triomf la farà accedir dilluns al número 2 del món, de manera que superarà Barbora Krejcíková, que aquesta setmana descansa. I demà, una nova pedra de toc, la tunisiana Ons Jabeur, desena jugadora del món, que tornarà a posar a prova l'adaptació de la tenista de Begur a la terra batuda, que, al capdavall, és la seva superfície preferida, però aquest any només hi havia jugat tres partits, al torneig de Charleston.

ARXIVAT A:
Paula Badosa
Anar al contingut