Badosa celebrant la treballada victòria (CCMA)
Tenis

Badosa remunta i es classifica per als quarts de final de Charleston

La catalana s'ha imposat a la nord-americana Claire Liu en un intens partit (3-6, 7-6, 6-1) i jugarà contra la campiona olímpica, la suïssa Belinda Bencic, per una plaça en les semifinals del WTA 500 de Charleston

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

L'última vegada que Paula Badosa va guanyar un partit en què havia començat perdent el primer set va ser al torneig de Cincinnati, als Estats Units, el mes d'agost passat. A la segona ronda va cedir el primer set a la bielorussa Arina Sabalenka. La tenista catalana va capgirar el marcador i es va imposar finalment per 5 a 7, 6 a 2 i 7 a 6. Han hagut de passar 8 mesos per tornar a viure una remuntada de Badosa. La víctima de l'empordanesa ha estat la nord-americana Claire Liu, de 21 anys i 89a del món, que li ha posat les coses molt difícils. De fet, en dos partits anteriors amb Badosa, sempre l'havia derrotat. Una vegada el 2017 i una altra el 2018.

Amb un joc molt sòlid, molt ràpida de moviments, amb un drive que feia molt de mal, especialment l'invertit, pujades a la xarxa molt efectives i deixades ben seleccionades, ha aguantat molt bé les escomeses de Badosa en el primer set, que s'ha decidit gràcies a un inesperat trencament de la nord-americana en el 8è joc, cosa que li ha permès tancar el parcial per 6 a 3. La begurenca no jugava malament, però no aconseguia desbordar la jove rival.

El  segon set ha començat de manera immillorable per a Paula Badosa. De seguida s'ha escapat amb un 3 a 0 --amb un únic trencament, això sí-- que semblava acostar-la a la igualada. Però Liu no hi estava disposada. Ha empatat a 3, i quan la catalana s'ha avançat amb 5 a 3 i servei en el seu poder, aleshores Liu s'ha permès el luxe de sumar dos jocs consecutius en blanc per empatar a 5 i per a desesperació de Badosa, que buscava respostes i ajuda de la seva bancada.

S'ha arribat al desempat. Ha estat agònic. La número 3 mundial ha sortit de les situacions més complicades perquè s'ha retrobat amb el seu revés paral·lel quan més el necessitava. Però de fet ha estat a dos punts de l'eliminació quatre vegades. Amb el 5 a 5, el 6 a 6, el 7 a 7 i el 8 a 8. Més emoció no es podia demanar. Badosa ha tingut més sang freda i al final ha pogut tirar endavant un set molt complicat.

Liu ha acusat el cop. En el tercer tot ha estat bufar i fer ampolles per a la catalana. En escassos minuts, Badosa s'ha posat amb un 4 a 0 que era la sentència. Liu era desbordada una vegada darrere de l'altra pels cops precisos, tant els profunds com els angulats, de drive o de revés, de la catalana. Badosa era la reina i senyora del partit. S'ha atrevit fins i tot amb les deixades. N'ha fet tres, dues de revés i una de drive, totes guanyadores. El set l'ha resolt brillantment per 6 a 1. El partit ha durat dues hores i mitja.

 

"Estic orgullosa perquè Liu sempre m'havia guanyat i ho havia merescut. Avui jo només tenia una opció, que era lluitar. Estic molt feliç per això. Ha estat un partit dur. Ella és molt jove i estic segura que en el futur serà una gran jugadora"

 

Divendres Badosa s'enfrontarà a la campiona olímpica, Belinda Bencic. La suïssa i la catalana han jugat tres vegades, amb 3 triomfs de Badosa, un d'ells, l'any passat al mateix torneig de Charleston, aleshores a la segona ronda. Bencic ha derrotat, per accedir als quarts de final, la nord-americana Madison Keys per un doble 6 a 4. El partit l'oferirà l'Esport3, i la web i aplicació Esport3.cat la tarda-vespre d'aquest divendres, no abans de les 19.30 h.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Paula Badosa
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut