Fernando Alonso va guanyar el Mundial de F1 els anys 2005 i 2006
Fernando Alonso va guanyar el Mundial de F1 els anys 2005 i 2006
FÓRMULA 1

Fernando Alonso torna a pujar al podi set anys després

El dos vegades campió del món de la F1 queda tercer al circuit de Losail i aconsegueix el seu 98è podi, on no pujava des del 2014

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha obtingut la victòria en un emocionant Gran Premi de Qatar, en què Max Verstappen ha acabat segon tot i haver estat penalitzat amb cinc llocs en l'engraellat. Fernando Alonso ha acompanyat als dos grans protagonistes del Mundial al podi.

El britànic de Mercedes no ha tingut cap problema en la sortida, tot i que Gasly i Alonso feien servir pneumàtics més tous. Hamilton ha començat a agafar avantatge, mentre Max Verstappen feia una sortida impressionant i ja passava quart l'acabar la primera volta. El pilot de Red Bull no ha tardat massa en superar Gasly i Alonso, però Hamilton era ja massa lluny i s'ha hagut de conformar amb fer la seva carrera i marcar la volta ràpida perquè el seu rival li retallés un punt menys.

Fernando Alonso ha fet una cursa extraordinària i ha superat Pierre Gasly en la sortida per situar-se en segon lloc. L'asturià ha perdut posició quan l'ha avançat Verstappen, i tot i sortir amb el pneumàtic més tou, ha estat l'únic pilot de davant que ha fet la cursa amb només dos jocs de pneumàtics.

En la part final de la carrera l'ha pressionat Checo Pérez, que havia fet dues aturades, però molt ben advertit per l'equip Alpine, el pilot asturià ha sabut cuidar els pneumàtics durs que havia posat en la seva aturada, i ha pogut aguantar l'atac del mexicà. L'ha ajudat una mica el fet que les dues últimes voltes s'han hagut de fet a poca velocitat per l'aplicació del cotxe de seguretat virtual. Aquest ha estat el primer podi de Fernando Alonso des del Gran Premi d'Hongria del 2014

Carlos Sainz, que havia sortia cinquè per les penalitzacions a Verstappen i Bottas, ha perdut molts llocs en els primers moments amb els pneumàtics mitjans que portava, i ha acabat la cursa en la setena posició.


De campió a campió: la felicitació de Màrquez

Aquest històric retorn al podi d'Alonso no ha passat desaparcebut per una altra estrella del motor, com el 8 vegades campió del món de motociclisme, Marc Màrquez. El cerverí, que segueix reposant per recuperar-se dels problemes de visió que li han impedit participar en les últimes curses d'aquesta temporada: 

Anar al contingut