El Barça goleja el València amb una estel·lar Alexia que fa un hat-trick amb només 4 minuts (8-0)

El Barça suma el tercer triomf de la temporada en tres jornades i demostra que la gana de sumar títols continua intacte després del triplet de la temporada passada

Josep CochActualitzat

El Barça ha sumat la tercera victòria de la temporada en tres jornades, aquesta davant d'un València que enguany ha hagut de refer l'equip i que està dirigit per una jove entrenadora, Andrea Esteban, de només 26 anys.

La resistència de la teranyina defensiva plantejada per la jove entrenadora nascuda a Terol ha durat 23 minuts, el temps que ha pogut mantenir la porteria a 0 Enith Salón. De fet, la portera valencianista havia salvat el seu equip de l'1 a 0 en el minut 23 després d'una rematada de Marta Torrejón. Però en la posterior jugada, s'ha vist superada per la pressió d'Asisat Oshoala que ha posat la cama per establir l'1 a 0 i obrir la llauna.

Hat-trick en quatre minuts

A partir d'aleshores, una protagonista per damunt de totes: Alexia Putellas. La capitana del Barça ha agafat el rol de golejadora i ha començat el seu festival particular. Alexia, en el 27 marcava el 2 a 0 després de creuar la pilota lluny de l'abast d'Enith. Un minut després, en el 28, la jugadora de Mollet ha fet una veritable obra d'art des de 40 metres. Alexia ha vist la portera valencianista avançada i amb un toc de qualitat l'ha superat per establir el 3 a 0. I en el minut 31 arrodonia el seu hat-trick en només 4 minuts amb una excel·lent rematada de cap ajustant la rematada al pal dret de la porteria d'Enith.

Però encara hi havia temps per més gols. De fet, només havia passat un minut quan Mariona també s'ha afegit a la festa amb una rematada que superava per sota les cames la portera del València. El marcador, en els darrers minuts del primer temps encara es podia haver eixamplat, però no s'ha mogut més i amb el 5 a 0 s'ha arribat al final de la primera part.

A la segona part Andrea Esteban encara havia reforçat més, si cal, el dispositiu defensiu amb una línia de 5. Però de res li ha servit al València, ja que Oshoala només ha necessitat 50 segons per marcar el 6 a 0, en aprofitar una gran centrada de Patri Guijarro i després de fer un estrip a les centrals del València. Amb el partit resolt, Jonathan Giráldez ha començat a moure la banqueta sent la gran protagonista Ingrid Engen, que en el minut 55 debutava amb la samarreta blaugrana.

El Barça, molt superior al llarg dels 90 minuts, ha continuat buscant la porteria d'Enith i d'aquesta manera ha arribat el setè gol blaugrana. Lieke Martens, que havia entrat al camp en el minut 55, ha aprofitat una centrada de Clàudia Pina per superar Enith i establir el 7 a 0 amb una rematada de cap de dalt cap a baix. Les jugadores de Giráldez encara en volien més i Andrea Pererira, primer, i Marta Torrejón, tot seguit, han estavellat la pilota al travesser. El premi ha tornat a arribar en el minut 84 quan Graham Hansen, finalment, s'ha trobat amb el gol que tant buscava. Una rematada inapel·lable amb la cama dreta en què Enith Salón només ha pogut acompanyar-la amb la mirada. El vuitè gol tancava el festival blaugrana que avui al Johan Cruyff ha aconseguit la primera gran golejada de la temporada: tres partits, tres victòries, 18 gols a favor i cap en contra.