Futbol

La FIFA castiga el Chelsea sense poder fitxar cap jugador fins al gener del 2011

La FIFA ha aplicat una mesura radical contra el Chelsea. El club anglès no podrà fitxar cap jugador fins al gener del 2011. La sanció és conseqüència d'una denúncia del Lens francès, que fa dos anys va veure com el club d'Abràmovitx li prenia el jove davanter Gael Kakuta, que va trencar el seu contracte per anar al Chelsea. La resolució condemna Kakuta a pagar 780.000 euros i prohibeix al Chelsea fer cap més fitxatge fins al 2 de gener del 2011. L'únic precedent d'una sanció d'aquest tipus, que afecta el Sion suís, està en aquests moments en mans del Tribunal d'Arbitratge de l'Esport.

Actualitzat
El Chelsea ha tardat molt poques hores a respondre a la sanció imposada per la FIFA que li impedeix fitxar jugadors fins al 2011. El club anglès ha anunciat que recorrerà amb la major contundència possible una sanció que considera desproporcionada. Segur que el mercat futbolístic se'n resent perquè Roman Abràmovitx és l'home que més milions s'ha gastat a presentar jugadors aquests últims anys.

La FIFA els ha sancionat per haver induït el jove futbolista francès Gael Kakuta, de 18 anys, a incomplir el contracte que tenia amb el Lens i marxar a Londres el 2007. El jugador haurà de pagar una multa de 780.000 euros i quatre mesos sense jugar. El Chelsea, a més, haurà de pagar al Lens 130.000 euros en concepte de drets de formació. Però el que més preocupa Roman Abràmovitx és la impossibilitat de fitxar en els dos pròxims mercats de traspassos.
Anar al contingut