Tarda amb vent i precipitacions al nord

Petit canvi de dinàmica en aquest episodi de fred, amb l'arribada de més núvols i amb un vent reforçat. El fred s'intensificarà a partir de dilluns al vespre

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge s'accentua el passadís de nord, amb l'anticicló centrat al nord-oest de Galícia i la pertorbació entre Sardenya i la península itàlica. El vent bufa de nord i nord-oest localment fort i amb cops molt forts a cotes elevades del Pirineu, del Prepirineu i del Prelitoral. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís per aquest motiu, i també per la mala mar associada.

Nevada més activa al Pirineu

Les condicions més persistents del dia seran les del Pirineu, on la nevada i el torb s'han estès i s'han reactivat, principalment, al vessant nord. L'SMC avisa d'acumulacions de més de 40 cm de neu en 24 hores

Fora del Pirineu, hem tingut alguns flocs de neu anecdòtics a cotes baixes cap al quadrant nord-est. De fet, l'SMC ha fet un avís d'observació per alguns flocs en aquest sector.

De cara a la tarda augmentaran els núvols alts i mitjans en general, apareixeran núvols de vent i tot plegat es veurà més enterbolit, però la precipitació quedarà concentrada al Pirineu. El risc de ruixat a l'extrem nord-est augmentarà de cara a última hora del dia i a la matinada, però amb una cota de neu que voltarà els 300-600 metres.

Fred en pausa

L'entrada d'aire fred farà una pausa entre diumenge i dilluns, de manera que esperem valors similars als registrats dissabte. Fins i tot, per efecte de l'acceleració del vent, tenim alguns valors més alts de la temperatura de primera hora. Però al mateix temps, el vent accentuarà la sensació de fred. Hi han hagut petites baixades al centre de Catalunya.  Les màximes quedaran per sota dels 14º C en el millor dels casos.

I per dilluns...

Continuarem parlant de vents molt forts i de neu abundant al Pirineu, però caldrà seguir amb atenció el risc de ruixats poc abundants cap al nord-est, en cotes relativament baixes durant la primera meitat del dia. Durant la segona part, es tornarà a activar l'entrada d'aire fred i la cota es desplomarà, però la precipitació només hauria de caure al Pirineu. Entrarem en la fase més freda d'aquest episodi, en els dies més fidels a la tradició de la setmana dels barbuts. Veurem si els dies posteriors hi ha condicions d'humitat perquè hi hagi nevades a cotes molt baixes.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut