Pantà d'Ulldecona (Jordi Vilajoan)
Pantà d'Ulldecona (Jordi Vilajoan)

Gairebé sec el pantà d'Ulldecona

Néstor GómezActualitzat

El pantà d'Ulldecona, pràcticament buit, contrasta amb els de la resta del país, que es troben força carregats d'aigua.

Durant els últims dies hem rebut diverses fotografies de l'estat actual del nivell de l'aigua al pantà d'Ulldecona –amb esglai en veure el pantà buit, tal com ens heu comentat. Les pluges de la primavera i de les últimes setmanes han tocat d'esquitllentes les Terres de l'Ebre i no han servit per fer pujar els nivells dels embassaments.

Ulldecona, a l'1%

Si fa un any emmagatzemava 4,6 hm³, una mica per sota del 50% de la capacitat, ara només té 0,13 hm³, cosa que representa només un 1% de la seva capacitat. El pantà d'Ulldecona, de petites dimensions –només 10,94 hm³–, està situat a la Pobla de Benifassà, a Castelló, i es troba a la capçalera del riu Sénia, que és la delimitació natural entre el Montsià i el baix Maestrat.

Pantà d'Ulldecona (Joel Durà)

Dos pantans més amb nivells baixos

Les pluges de la tardor no van arribar a tot el país amb la mateixa abundància. De fet, va ploure ben poc a les Terres de l'Ebre i en algunes comarques del Camp de Tarragona. El pantà de Guiamets es troba al 13%, amb 1,4 hm³ dels 10,5 totals; el de Siurana, al 14%, amb només 1,7 hm³ dels 12,2 que en pot arribar a emmagatzemar.

 

Anar al contingut