Gruix de neu a Àreu, Pallars Sobirà. Foto: Sisco Gausiach.
Gruix de neu a Àreu, Pallars Sobirà. Foto: Sisco Gausiach.

El temporal de neu deixa més de 150 cm en quatre dies i els gruixos acumulats s'acosten als 300 cm al Pirineu de Lleida

Néstor GómezActualitzat

El blanc és el color que predomina arreu del Pirineu, a totes les cotes, després de les intenses nevades que han caigut des de dilluns.

En només quatre dies s'han acumulat 156 cm de neu nova a lac Redon, sobre el túnel de Vielha, 101 cm a la Bonaigua i més de 70 cm a partir dels 2.000 metres al Pirineu en general. La nevada ha estat una mica més modesta cap al Cadí i el sector nord del Ripollès. La nevada també ha agafat als fons de vall amb 32 cm a Arties, 12 cm a Puigcerdà i 6 a Planoles.

Gruixos totals

Les acumulacions totals de neu a les cotes altes del Pirineu superen els 100 cm a Malniu i els 200 cm al Pirineu occidental. A la Vall d'Aran i Pallars Sobirà, els gruixos a 2.300 metres varien entre 150 i 300 cm. Destaquen la Bonaigua amb 298 cm i el lac Redon amb 223 cm. Aquests gruixos són superiors als habituals per aquestes dates.

A la Cerdanya i el Ripollès, els gruixos a 2.400 metres oscil·len entre els 50 i els 110 cm. L'aportació de neu d'aquest episodi ha elevat els gruixos fins a xifres normals per l'època de l'any. Només el Cadí i el Prepirineu tenen una quantitat de neu inferior a l'habitual per finals de febrer.

Anar al contingut