Tarda amb nova tongada de ruixats després del matí de treva

El cap de setmana continua amb temps inestable. Després de la pausa matinal, la tarda serà de pluges irregulars pero intenses

Alberto AlcántaraActualitzat

Els vents de mar aporten humitat en un dissabte canviant. L'aire fred de les capes altes i mitjanes de l'atmosfera no es retira del tot. La inestabilitat continua, malgrat que un grau rebaixada respecte a divendres.

Més inestabilitat cap a la costa

El risc de ruixat quedarà més concentrat cap a l'est del país. Hem tingut una matinada amb alguns xàfecs residuals cap al litoral central i sud, però a primera hora ja s'havien endinsat cap al mar. El matí ha estat de més clarianes cap a ponent i més núvols a la costa. A migdia, domini de les clarianes i creixement dels primers xàfecs a la franja costanera i prelitoral.

Els xàfecs i tempestes de tarda es mantindran en aquest eix costaner, però també es localitzaran sobre el quadrant nord-est, i punts del Pirineu i el prepirineu. Localment es repetiran tempestes fortes i amb eventuals calamarsades. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja.

Temperatures sense gaires canvis

A primera hora no ha fet gaire fred, malgrat que les temperatures han baixat una mica. Els valors inferiors als 10º C s'han localitzat al Pirineu. Les temperatures diürnes pujaran una mica en general, sobretot a ponent i al Pirineu. Podrem estar a tocar dels 30º C a l'oest i a les Terres de l'Ebre. En canvi, baixaran a punts de Barcelona i Girona per efecte dels núvols.

I diumenge...

Haurem de continuar amb el paraigua a mà. Els xàfecs tornaran a la càrrega, i amb més força i extensió que dissabte

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut