Dimecres amb més ruixats de tarda cap al nord

Una entrada d'aire fred a les capes altes donarà més protagonisme als ruixats de tarda a l'extrem nord, però també farà sol a molts indrets

Actualitzat

Les novetats de dimecres vindran de la mà d'un petit solc d'aire fred en les capes altes atmosfèriques. Passarà molt ràpid per la vertical de Catalunya i generarà una mica més d'inestabilitat. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja.

Sol i núvols de tarda

El primer que hem notat és que el cel no s'ha vist tan serè com aquests últims dies. A banda d'alguns núvols baixos cap al litoral sud a primera hora, hem vist passar alguns núvols alts d'oest a est. A migdia estaven situats en una diagonal del sud-oest als nord-est del centre del país. A banda, els núvols d'evolució agafaven cos a punts del prelitoral i al Pirineu, i també cap a l'extrem sud.

La tarda es presenta més animada, amb més creixement de nuvolades d'evolució a punts de muntanya, i amb risc de nous ruixats al Pirineu, nord de la Catalunya Central o interior del quadrant nord-est. També pot arribar alguna gotellada minsa cap al Montsià o la Terra Alta. En general, els ruixats deixaran poca aigua, però hi haurà algunes tempestes més intenses i abundants, sense descartar alguna calamarsada, amb més probabilitat cap a l'entorn de la comarca d'Osona o el Berguedà.

Es manté la calor

Les temperatures canviaran poc, tant les mínimes com les màximes. En tot cas les temperatures de les hores centrals baixaran una mica, especialment cap a les comarques del nord-est on descarreguin els ruixats. De nou, els valors més alts cap a ponent o les Terres de l'Ebre, amb alguns extrems situats al voltant dels 36 o 37ºC.

I dijous...

Vents del sud i sud-oest i retirada d'aire fred en altura. Sol i núvols de tarda al Pirineu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut