Darrer dia de juny amb ambient de ple estiu i amb ruixats

La calor persisteix i demà, primer dia de juliol, tocaran sostre

Néstor GómezActualitzat

Les altes pressions i el pantà baromètric dominaran la situació meteorològica a tota la conca mediterrània. Sense vents que vinguin de lluny, s'imposaran les marinades i les brises locals, tant a muntanya com a la costa.

Dia de platja, Tossa de Mar (Eva Gimeno)

Sol i alguns núvols baixos

El dia s'aixecarà amb núvols baixos a l'Empordà, la Catalunya Central, el nord del pla de Lleida, a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre. Uns núvols de curta vida perquè la gran majoria s'esvairan amb rapidesa. El migdia serà radiant de sol. Un sol i una calor que afavoriran l'aparició de núvols sobre els cims del Pirineu i que localment deixaran algunes precipitacions, que seran molt febles i aïllades. Els ruixats de tarda donaran pas als ruixats de la nit que afectaran les comarques de Lleida, sobretot a l'Alta Ribagorça. La marinada de la tarda serà una mica moderada de component sud a la Costa Brava i a l'interior de les Terres de l'Ebre.

Calor intensa però no desbocada

La calor continuarà incidint amb força durant les hores centrals del dia a les Terres de l'Ebre i al pla de Lleida, on s'alçaran fins als 36 ºC. A tot l'interior del país, se superaran els 30. A la costa, la xafogor serà moderada.

I els primers dies de juliol...

Començarà el nou mes amb calor. De fet, dimecres tocaran sostre les temperatures màximes, A partir d'aleshores, reapareixeran els ruixats de tarda dins i fora del Pirineu, al mateix temps que les temperatures davallaran lleugerament: la calor no serà tan intensa.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut