Dissabte força assolellat i amb ambient típic d'abril

Recta final de setmana tranquil·la, per aprofitar el sol i lluny de la calorada de fa una setmana

Néstor GómezActualitzat

Ens trobem davant un cap d'un cap de setmana força plàcid que permetrà gaudir a l'aire lliure del sol i d'unes temperatures totalment normals per l'abril, si bé diumenge baixaran lleugerament. En tot cas, les temperatures tan desorbitadament altes dels dos darrers caps de setmana amb màximes de 30 ºC no es repetiran durant els pròxima dies i, potser, tampoc en el que queda de mes.

Dia plenament assolellat, Arenys de Munt (Montse Mora)

Sol i nuvolades de tarda

El dia serà de cel serè gairebé arreu del país, especialment durant el matí. A la tarda es deixaran veure alguns núvols baixos al vessant nord del Pirineu, i també creixeran nuvolades d'evolució cap al Pirineu i Prepirineu, i cap al nord-est. Seran núvols escarransits, els típics núvols que apareixen a primera hora de la tarda després de l'escalfor de les hores centrals del dia. No es pot descartar alguna tímida gotellada dispersa, més probable cap a l'est del Pirineu.

Ambient suau, típic de l'abril

L'ambient serà suau de bon matí amb valors negatius només a alta muntanya i en algunes raconades en valls del Pirineu i punts d'interior. El dia assolellat farà que el migdia sigui ben agradable, amb unes màximes que pujaran cap a l'oest i el sud, i també a l'Empordà, impulsades pel vent de l'oest i del nord. En el cas de la tramuntana, bufarà amb cops forts.

Les màximes rondaran els 25-26 ºC al pla de Lleida o el nord de la vall de l'Ebre, i els 24 ºC a l'Empordà. En canvi, el vent que bufarà de mar cap a terra farà que les màximes al litoral i al prelitoral es quedin ben curtes, sense passar dels 20 ºC.


Diumenge, alguns núvols més i descens de les temperatures

Si bé diumenge al matí lluirà el sol, tindrem núvols a la façana costanera que serà símptoma que alguna cosa està canviant en l'atmosfera. A la tarda, les nuvolades seran més amenaçadores al Prepirineu i el Pirineu oriental, mentre que a la resta del país el cel estarà variable. Les temperatures començaran a baixar, tant les mínimes com les màximes. 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut