Bru Cormand, Núria Llorach i Marçal Pastor Anglada a la inauguració del simposi

Núria Llorach obre la jornada "Avenços en cardiologia molecular" de la Universitat de Barcelona

La vicepresidenta de la CCMA i presidenta del Patronat de La Fundació La Marató, Núria Llorach, participa en l'obertura del simposi "Avenços en cardiologia molecular" a l'Aula de Graus de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

Al llarg de la jornada, investigadors de l'Institut de Biomedicina (IBUB) i de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol van presentar els resultats dels seus projectes de recerca sobre malalties cardíaques, impulsats amb els fons recollits per l'edició del 2104 de La Marató de TV3, que es va destinar precisament a la recerca en aquest àmbit.

Tres grups IBUB, encapçalats per M. Vázquez-Carrera, A. Planavila i O. Martínez-Estrada van explicar la seva recerca, complementada amb les aportacions d'experts internacionals en recerca experimental sobre cardiologia com el Dr. A. Bayés-Genis, de l'Hospital Germans Trias i Pujol, i el  Dr L. De Windt, de la Universitat de Maastricht.

Al simposi, celebrat el 3 de març, també hi van assistir Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató; Marçal Pastor Anglada, director de l'Institut de Biomedicina (IBUB), i Bru Cormand, vicedegà de Recerca de la Facultat de Biologia.

En els seus 25 anys d'història, el projecte solidari de La Marató de TV3 ha recaptat més de 160 milions d'euros, que han permès finançar 757 projectes de recerca biomèdica d'excel·lència, que impliquen un total de 7.000 investigadors.

Anar al contingut