• Joana Raspall

  Joana Raspall va morir als 100 anys, el 4 desembre del 2013. Fins a l'últim moment va continuar activa, escrivint petites joies que ajuden els més petits a familiaritzar-se amb la literatura i que, també, acompanyen els més grans en un breu retorn imaginari a la seva infantesa. A més, Raspall va ser una lluitadora incansable per la nostra llengua i autora de diversos diccionaris.

 • Joan Vinyoli, un dels poetes catalans més importants, concebia la poesia com una eina de coneixement d'ell mateix. Barceloní, nascut el 3 de juliol del 1914, va morir el 1984 i ens va deixar un poemari que parla de l'home, la natura i la vida. Us convidem a acostar-vos, en aquest espai, a la seva obra i a la celebració de l'Any Vinyoli.

 • ​El novembre de 2103, el grup mallorquí Antònia Font sorprenia tothom anunciant la seva dissolució.

 • Carmen Amaya

  El flamenc està de festa: la catalana universal Carmen Amaya, "bailaora" que cantava i ballava des de ben petita en bars, cafès, restaurants i "tablaos", i que, de gran, va adquirir fama internacional, és homenatjada a Catalunya Ràdio pels cent anys del seu naixement a Barcelona i els cinquanta de la seva mort a Begur.

 • Jordi Savall

  Jordi Savall és un dels catalans més universals que tenim. Reconegut arreu del món com un dels intèrprets i divulgadors més importants de la música antiga, avui rep també el reconeixement de Catalunya Ràdio i Catalunya Música, amb aquest arxiu dedicat a la seva personalitat i a la seva extensa obra.

 • Frederic Mompou

  Frederic Mompou i Dencausse (Barcelona, 1893-1987) va néixer al barri del Poble-sec de Barcelona en el si d'una família d'artistes. Les lliçons de piano al Conservatori del Liceu van dur-lo més tard a París, una ciutat amb la qual mantindria contacte al llarg de la seva vida. Catalunya Ràdio s'acosta amb aquest arxiu sonor a un nom imprescindible del piano català, un compositor i intèrpret de llenguatge individual i propi.

 • Arxiu sonor del poeta català Francesc Garriga, mort el 4 de febrer del 2015. Catalunya Ràdio li ret homenatge en aquest espai amb l'esperança que els seus poemes perdurin per sempre.

 • Xavier Montsalvatge

  Xavier Montsalvatge: compositor, crític musical, professor. Tres expressions que busquen descriure una de les personalitats més destacades de la música a Catalunya durant el segle XX. L'any 2012 es va celebrar el centenari del seu naixement i per les emissores de Catalunya Ràdio, la data no va passar desapercebuda. Aquest arxiu sonor selecciona mostres del seu talent musical, i també del seu pas pels nostres micròfons.

 • Gaudí, el geni que va tocar el cel

  El genial arquitecte Antoni Gaudí és homenatjat ara a Barcelona al primer congrés mundial dedicat a ell. A Catalunya Ràdio ho aprofitem per recordar i revalorar la seva figura, i la seva obra amb aquest arxiu sonor.

 • Catalunya Ràdio ha creat, en col·laboració amb "El Periódico de Catalunya", un espai dedicat a conservar la memòria i el llegat de personalitats del món de la cultura en el sentit més ampli del terme: des d'escriptors a arquitectes, passant per artistes plàstics, músics, científics, assagistes o filòsofs.

Anar al contingut