• El CCCB exposa "L'inici del demà. La Mancomunitat de Catalunya: 100 anys" fins al 20 de juliol. La Mancomunitat de Catalunya es va instaurar a Catalunya el 1914, ara fa 100 anys. Era una unió de províncies amb fins exclusivament administratius. Malgrat tot, aquest seria l'embrió de la Generalitat de Catalunya, reinstaurada als anys 30 del segle XX.

 • Estrena de "La consagració de la primavera", de Stravinski

  "La Consagració de la Primavera: centenari d'un escàndol" és una sèrie de quatre programes de record del centenari de l'estrena d'una de les obres cabdals del s.XX, el ballet La Consagració de la Primavera d'Igor Stravinski.

 • Mural Hugo Chávez

  El 5 de març del 2013 s'anunciava a Caracas la mort d'Hugo Chávez, president de Veneçuela des de l'any 1998 i un dels polítics més rellevants en la història recent, no només d'aquest país sinó de tota l'Amèrica Llatina. Impulsor de la revolució bolivariana i de l'anomenat socialisme del segle XXI, la figura de Chávez és clau per entendre bona part de l'actual política sud-americana i també les relacions internacionals d'aquest continent.

 • ETA: Adéu a les armes

  El 21 de febrer de 2014, ETA fa el primer pas cap al desarmament amb el segellament de part del seu arsenal.

 • Saber la veritat! Els casos Escorza i Eroles

  Els anarquistes Manuel Escorza i Dionís Eroles van ser protagonistes de la violència revolucionària a la Barcelona de 1936-37. El "Sentits" de Catalunya Informació, amb Adolf Beltran, ha recollit testimonis de familiars i d'historiadors i també documents sobre ells. Aquí els podeu escoltar i revisar.

 • Amat-Piniella, Roig, Mauthausen

  A Catalunya Ràdio podeu escoltar una entrevista que Montserrat Roig va fer a l'escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella de quan l'escriptora treballava en el llibre "Els catalans als camps nazis". És la història de terror sobre Mauthausen viscuda en primera persona per Amat-Piniella, una història que l'exdeportat ja havia descrit a "K.L. Reich". Per no oblidar.

Anar al contingut