Quins municipis compleixen els requisits per obrir l'interior de bars i restaurants?
Una parella a l'interior d'un restaurant demanant el dinar, aquest divendres a Colomers

Quins municipis compleixen els requisits per obrir l'interior de bars i restaurants?

Els municipis petits i mitjans poc densos ja gaudeixen de bars, restaurants, esglésies i biblioteques oberts

RedaccióActualitzat

Aquest divendres el govern espanyol ha relaxat les mesures de confinament en els municipis més petits i menys densos en les fases 0 i 1.

Els beneficiats han estat els que tenen menys de 10.000 habitants i menys de 100 habitants per quilòmetre quadrat, en els que la gent podrà moure's sense franges horàries i anar a bars i restaurants.


615 municipis sense franges i amb bars oberts

Aquesta és la llista dels municipis que compleixen aquests requisits, 615 en total a Catalunya. Hi podeu buscar municipis i ordenar la llista clicant a sobre dels diferents conceptes: població, superfície i densitat:

 

Més llibertat de moviments

Els altres relaxaments que es permeten a aquests municipis són els següents:

- Es pot passejar fins a 5 quilòmetres de distància del domicili.

- Poden sortir juntes a passejar totes les persones que convisquin al mateix domicili.

- Es podran fer vetlles i enterraments de 15 persones en espais tancats i 25 a l'aire lliure.

- Es poden fer serveis religiosos fins a un 50% de l'aforament dels temples.

- Les biblioteques podran obrir i acollir persones fins a un terç de l'aforament.

- Es podran fer mercats ambulants.

Això ha significat que aquest mateix divendres els municipis que compleixen aquests requisits i que encara estan en fase 0 ja han pogut començar a aplicar aquestes mesures de relaxament.

136 municipis petits amb densitat alta

D'aquests canvis no se'n beneficien els 136 municipis que tenen menys de 5.000 habitants però que tenen una densitat de població superior als 100 habitants per quilòmetre quadrat.

En aquests municipis ja no hi havia franges horàries, però hauran d'esperar a entrar en fase 1 per poder obrir les terrasses dels bars, i encara no es podrà fer servir els interiors.

En alguns casos, com Sant Hipòlit de Voltregà o Caldes d'Estrac, malgrat tenir molt poca població, tenen densitats molt altes perquè tenen termes municipals molt petits.

Aquesta és la llista d'aquests municipis, podeu fer servir el buscador per trobar-los dins la llista, i també ordenar-la diferent clicant a sobre dels conceptes, més d'una vegada per ordenar-la de més a menys o de menys a més:

 

196 municipis de més de 5.000 habitants i molt densos

La tercera llista agrupa tots els municipis més grans de 5.000 habitants que també tenen una densitat superior als 100 habitants per quilòmetre quadrat.

En aquests municipis, 196 en total, és on hi ha franges horàries marcades per sortir al carrer per torns de població, i també més restriccions en general.

Aquesta és la llista d'aquests municipis, que és on viu el gruix de la població de Catalunya. Podeu trobar els municipis amb el buscador, i també ordenar-la clicant als diferents conceptes:

 

ARXIVAT A:
Coronavirus DesescaladaFases de la desescalada
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut