Nova York

Zapatero assegura que Espanya té el sistema financer més sòlid del món

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat davant d'una trentena d'empresaris nord-americans que Espanya té el sistema financer "més sòlid" del món. Enmig de les turbulències financeres dels Estats Units, Zapatero ha volgut convèncer aquests empresaris que tenir inversions a l'Estat és una bona opció. El president espanyol els ha assegurat que el país recuperarà "aviat" el camí del seu creixement potencial, entre altres coses, ha dit, perquè té uns comptes públics sanejats i un sistema financer de gran solidesa.

Actualitzat
El president espanyol s'ha reunit amb empresaris nord-americans a Nova York, un acte organitzat per la Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya. Hi han assistit directius de multinacionals i bancs d'inversió americans que donen feina a gairebé 33.000 persones de l'estat espanyol. Zapatero els ha volgut presentar les oportunitats econòmiques que ofereix el país i els ha fet una radiografia de la situació econòmica i financera.

Zapatero ha reconegut que l'estat espanyol ha patit una "frenada" en el creixement econòmic propiciada per la crisi financera internacional, però els ha assegurat que ben "aviat" recuperarà el camí del seu creixement potencial. Segons Zapatero, aquesta reconducció de l'economia serà possible gràcies a dos factors: d'una banda, a la bona salut del sistema financer espanyol, que ha qualificat com "el més sòlid de la comunitat internacional", i, de l'altra, als comptes públics sanejats.

A banda de la "frenada", Zapatero també ha reconegut dos "problemes" més del model espanyol, com "l'excés" del sector immobiliari i l'elevat dèficit exterior.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut