Sant Joan Despí

Rajoy adverteix que Espanya és el país més endeutat del món

El president del PP, Mariano Rajoy, ha advertit que Espanya és el país més endeutat del món i ha acusat Zapatero d'enganyar els ciutadans. Rajoy ha considerat que el president del govern va amargar la crisi i el seu origen dient que era només "una crisi internacional". A més, ha subratllat les dificultats que hi ha a Espanya per obtenir un crèdit. El líder popular ha estès la mà al govern per ajudar a recuperar la confiança als espanyols, però ha afirmat que "Zapatero ha de dir la veritat a la gent, que tenim una crisi molt important". Rajoy s'ha mostrat convençut que "sortirem de la crisi", però ha dit que dependrà de com s'afronti "com i quan en sortirem".

Actualitzat
"Zapatero ha de dir la veritat a la gent, i tenim una crisi molt important." El cap de l'oposició, Mariano Rajoy, ha dit que està molt bé que Zapatero parli bé de l'economia espanyola a l'exterior, però que el més important que ha de fer ara és governar. En aquest sentit, Rajoy ha afirmat que "s'ha enganyat", i que concretament el president espanyol "ha enganyat tothom i ell mateix".

El líder popular ha declarat a "Els matins de TV3" que ell personalment va viure aquest engany durant la campanya, quan el govern va amagar la crisi, i que Zapatero el va acusar d'antipatriota mentre ell alertava que "en venia una de molt grossa". Ha continuat explicat que més tard es va amagar l'origen de la crisi i es va dir que "la crisi venia de fora, que era internacional".

Endeutats

Rajoy ha indicat que la crisi espanyola existent es deu també a factors interns, com l'elevat endeutament d'Espanya, que ara dificulta cada cop més a les famílies obtenir crèdits. El líder del PP ha denunciat que Zapatero va mentir quan va dir que "estàvem millor preparats", i ha afirmat que, ben al contrari, Espanya és el país més endeutat del món.

Amb tot, Rajoy s'ha mostrat convençut que "d'aquesta crisi en sortirem. Ara bé, dependrà de com s'afronti, quan i com en sortirem". El cap de l'oposició ha insistit que "cal recuperar la confiança", i per això ha afirmat: "He ofert la meva ajuda a Zapatero, perquè la situació és dolenta. En aquesta crisi econòmica jo estic disposat a mullar-me." A més, ha insistit que Zapatero ha de començar a governar.

Finançament català


Mariano Rajoy ha denunciat que Zapatero no ha complert les seves promeses econòmiques amb Catalunya i ha afirmat que ara mateix "el govern espanyol no ens explica quin model de finançament vol aplicar".

El líder del PP ha demanat que tingui en compte l'augment de població a l'hora de calcular el nou sistema de finançament.

Visita a les pimes

Rajoy continua la seva visita per terres catalans i pronunciarà una conferència sobre la situació econòmica a la seu de la PIMEC, l'associació patronal de la petita i la mitjana empresa.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut