Madrid

Zapatero anuncia devolucions de 400 euros per a tots els contribuents de l'IRPF

L'economia i la rebaixa d'impostos estan cridades a ser un dels principals esquers electorals. José Luis Rodríguez Zapatero ha proposat una devolució de 400 euros sobre l'IRPF. Una mesura que es calcula que beneficiaria 13 milions d'espanyols, entre treballadors i pensionistes. Segons ha detallat a Madrid el president del govern espanyol i secretari general del PSOE, el pagament es faria d'una sola vegada el mes de juny. El cost de la mesura per a les arques de l'Estat seria d'uns 5.000 milions d'euros, que es traurien del superàvit acumulat. Malgrat que la rebaixa s'aplicarà de manera igual a tots els treballadors, tinguin o no una renda baixa, Zapatero ha defensat que la mesura és progressista.

Actualitzat
"Ajudar les famílies quan tenen problemes és el que és capaç de fer aquest govern", ha declarat el president del govern espanyol i candidat socialista a la reelecció en la clausura de la Conferència Política que ha aprovat el programa electoral del PSOE, i ha insistit que l'objectiu és ajudar "les famílies que tenen més dificultats com a conseqüència de la pujada dels preus o de les hipoteques".

Fonts socialistes han precisat que es tracta d'una deducció en la quota de l'IRPF per un import de 400 euros a partir de l'exercici 2008 i entrarà en vigor al juny. La forma precisa que Hisenda tornarà aquests diners -si serà tornat o restat de les retencions mensuals per IRPF- serà decidida pel primer Consell de Ministres després de les eleccions. La mesura té un cost de 5.000 milions d'euros a l'any i afectarà 13,5 milions de treballadors i pensionistes.

"Serà la primera vegada que un govern en democràcia torna recursos als ciutadans, a tots, perquè l'estalvi és de tots", ha proclamat Zapatero, afegint que la mesura pretén, a més, "estimular l'economia", després que el govern l'hagi "gestionat bé" i aconseguit estalviar".

Tot i que la mesura s'aplicarà per igual a tots els ciutadans, Zapatero ha defensat que és "progressista" perquè les persones amb sous més baixos, que paguen menys IRPF, gairebé el deixaran de pagar, mentre que per als que tenen més ingressos l'ajuda és molt petita, "no arriba a l'1%".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut