Madrid

Xiulets a l'himne i nombroses estelades a la final de la Copa del Rei

Els xiulets no han ofegat l'himne espanyol com en les finals amb l'Athletic de Bilbao

RedaccióActualitzat

Les estelades han pogut entrar a la final de Copa amb normalitat. Els aficionats del Barça han omplert l'estadi Vicente Calderon de senyeres, banderes del Barça i també d'estelades, després de la polèmica prohibició de la delegació del govern espanyol a Madrid.

Aquest any, els xiulets no han ofegat l'himne espanyol com en les finals amb l'Athletic de Bilbao. L'himne ha sonat a un volum molt alt i s'ha imposat als xiulets, tot i que s'han pogut sentir a l'estadi.

Alguns aficionats, majoritàriament del sector del Sevilla, han acompanyat l'himne espanyol taral·lejant-lo. Els càntics de "lololo" també s'han sentit amb força.

 

El senyal de realització, a càrrec de la productora audiovisual italiana Mediasat ,que tenia els drets la Federació Espanyola de Futbol, no ha ofert imatge de l'afició del Barça durant l'himne i tampoc en molts moments del partit. L'única imatge amb un pla general que s'ha pogut veure de les estelades ha estat just abans de l'inici de l'himne. 

A la grada del Barça, les estelades han conviscut també amb les banderes espanyoles que han decidit portar alguns aficionats sense cap mena d'incident.

 

Picabaralla a la xarxa

Al final del partit, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha celebrat la victòria del Barça amb un tuit en que ha definit el partit com "la final de les estelades":


El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha qualificat aquest tuit de "patètic" i ha acusat Puigdemont de generar "odi i divisió":


48 hores prohibides

Les estelades han pogut entrar al Vicente Calderón després de 48 hores de prohibició que han acabat als jutjats. Dimecres, la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, va decidir suspendre l'entrada d'estelades a l'estadi per motius de seguretat.

La decisió va acabar als jutjats de Madrid amb un recurs de l'associació d'advocats Drets. El jutge va decidir suspendre cautelarment la prohibició i permetre l'entrada d'estelades.

La decisió de Dancausa va provocar rebombori polític. Carles Puigdemont i Ada Colau van assegurar que no anirien a l'estadi per protestar contra la prohibició. Finalment hi han anat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut