Washington

Washington confirma oficialment la mort de Hamza, fill d'Ossama bin Laden

Hamza hauria mort en una operació antiterrorista dirigida pels Estats Units a les regions de l'Afganistan i el Pakistan, encara que no s'ha detallat quan va ser exactament

RedaccióActualitzat

S'havia dit oficiosament al juliol, però aquest dissabte hi ha confirmació oficial: Hamza bin Laden, el fill preferit del que va ser el líder d'Al-Qaeda, Ossama bin Laden, és mort.

Així ho ha fet saber la Casa Blanca. Hamza hauria mort en una operació antiterrorista dirigida pels Estats Units a les regions de l'Afganistan i el Pakistan, encara que no s'ha detallat quan va ser exactament.

El govern nord-americà atribuïa a Hamza bin Laden dots de lideratge i un paper important en les operacions de l'organització terrorista Al-Qaeda. 

L'oficina del president americà ha explicat:

"La seva pèrdua no només priva l'organització d'un important talent de lideratge i de la connexió simbòlica al seu pare, sinó que mina operacions importants del grup. Era el responsable de la planificació i tracte amb diversos grups terroristes."

El que és sorprenent és que l'organització no hagi publicat encara cap declaració formal sobre la mort de Hamza bin Laden.

Al març, el govern dels Estats Units oferia una suculenta recompensa d'un milió de dòlars a qui donés qualsevol tipus d'informació sobre Hamza bin Laden, considerat com un "terrorista global" pels serveis d'intel·ligència americans.

 

Hamza bin Laden es va casar amb la filla de Mohammed Atta, el cervell dels segrestos i atacs de l'11S, segons va explicar la família d'Ossama bin Laden en una entrevista al mitjà britànic The Guardian l'any 2018.

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsAl Qaeda
Anar al contingut