Hamza bin Laden, el fill d'Ossama, en una imatge difosa per la CIA (EFE)
Hamza bin Laden, el fill d'Ossama, en una imatge difosa per la CIA (EFE)

El fill de Bin Laden es casa amb la filla de Mohammed Atta, el cervell de l'11S

Actualitzat

La CIA nord-americana sempre ha sospitat que Hamza bin Laden té intenció de seguir els passos del seu pare. Ara en té més indicis que mai: el fill del líder d'Al-Qaeda s'ha casat amb la filla de Mohammed Atta, el cervell dels segrestos i atacs de l'11S, segons ha dit la família d'Ossama bin Laden en una entrevista al mitjà britànic "The Guardian".

Ahmad i Hassan, germanastres d'Ossama, creuen que Hamza ha escalat posicions dins l'organització islamista i que vol venjar la mort del seu pare, assassinat per soldats nord-americans al Pakistan fa set anys. Des que el seu pare va ser mort, Hamza ha demanat suport per fer la guerra a Washington, Londres, París i Tel-Aviv.

La família no sap del cert on es troba Hamza, però creu que podria ser a l'Afganistan. Els serveis d'intel·ligència fa dos anys que intenten seguir-li la pista. El matrimoni amb la filla d'Atta confirmaria que Al-Qaeda continua organitzant-se al voltant del llegat d'Ossama bin Laden.
 

Hamza bin Laden en un casament, en imatges difoses per la CIA (EFE)

 

La família de Bin Laden, que viu a l'Aràbia Saudita, diu que no té contacte amb Hamza. Hassan explica que no vol "passar per això una altra vegada":

"Quan ens pensàvem que això ja s'havia acabat, em va arribar que Hamza deia que venjaria el meu pare. [...] Si Hamza fos davant meu ara, li diria: 'Que Déu et guiï. Pensa dues vegades el que estàs fent. No segueixis els passos del teu pare. Estàs entrant en parts molt negatives i horribles de la teva ànima'."

La unió entre la filla d'Atta i Hamza, que és difícil de confirmar, sorprèn perquè fins ara no se sabia que el cervell de l'11S s'hagués casat ni que tingués fills.

ARXIVAT A:
Al QaedaJihadisme
Anar al contingut