Montoliu de Segarra

Vilagrasseta ja té la primera plaça dedicada a l'1-O

Aquest dissabte, Alba Vergés, diputada de JxSí, ha inaugurat la nova plaça

RedaccióActualitzat

Vilagrasseta, un poble del municipi de Montoliu de Segarra, ja té la plaça 1 d'Octubre per commemorar el dia que el govern ha anunciat que es farà el referèndum sobre la independència.

És la primera localitat del país que té una plaça dedicada a l'1-O. L'ha inaugurat aquest dissabte la diputada de Junts pel Sí i presidenta de la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya del Parlament, Alba Vergés.

 

Vilagrasseta té una desena d'habitants fixos, que arriben als 50 els caps de setmana. L'estrena ha coincidit amb la festa d'homenatge a la gent gran. Això ha aixecat algunes queixes entre els pocs veïns de Vilagrasseta.

"No discutim el nom de la plaça, sinó la manera com s'ha organitzat l'acte."

La majoria veuen bé la denominació de la plaça, però critiquen que hagin hagut de saber la decisió del consistori pels mitjans de comunicació.

L'alcalde, Vicenç Roig, ha minimitzat la polèmica i ha defensat la iniciativa de dedicar un espai municipal a una data que "és transcendental i ja forma part de la història".

"Acabem d'acabar les obres d'un nou espai públic i a l'Ajuntament ens hem posat d'acord a triar la data del referèndum."

La decisió de batejar la plaça amb el nom d'1 d'Octubre la van adoptar conjuntament tots els membres del consistori, integrat per quatre regidors d'ERC i un del PDeCAT, que formen part tots cinc de l'equip de govern municipal.

Montoliu de Lleida ja va dedicar un carrer, el 2014, a la consulta sobiranista del 9 de novembre. En aquest cas va ser Artur Mas qui va inaugurar el carrer 9 de Novembre.

Anar al contingut