Jordi Pujol, l'octubre del 2018, al tanatori de les Corts de Barcelona (ACN/Carola López)

Unides Podem demana 20 anys de presó per a Jordi Pujol

La formació també ha sol·licitat 17 anys per a Marta Ferrusola, en el judici contra la família per blanqueig de diners i organització criminal

Actualitzat

Unides Podem demana 20 anys de presó per al president Pujol per blanqueig de diners i organització criminal. El partit morat exerceix d'acusació particular en el cas. També demana fins a 60 anys per al fill gran de la família i 17 per a la seva mare, Marta.

La instrucció del cas Pujol es va allargar durant vuit anys, fins que, al juliol, el jutge José de la Mata va donar finalment per tancades les investigacions i va proposar jutjar tota la família per organització criminal.

Ara, les acusacions en aquesta causa comencen a presentar les seves peticions de penes. En el cas d'Unides Podem, la pena més alta sol·licitada és per al primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, per a qui demana 60 anys de presó.

La petició més alta, per al fill gran

Jordi Pujol Ferrusola, el 20 de febrer, arribant a l'Audiència Nacional (ACN/Andrea Zamorano)

 

Unides Podem creu que el matrimoni liderava la trama, i el primogènit distribuïa els diners que en cap cas venien d'una herència, com va al·legar l'expresident en la confessió del 2014, sinó principalment de pagaments milionaris d'empreses.

Hi ha indicis, diu Unides Podem, "que la família Pujol Ferrusola va aprofitar la seva posició privilegiada en la vida política, social i econòmica catalana durant decennis per acumular un patrimoni desmesurat, directament relacionat amb percepcions econòmiques derivades d'activitats corruptes".

 

 

Per a l'exdona del primogènit, Mercè Gironès, Unides Podem demana una pena de 52 anys i mig, mentre que per a la resta de germans -Josep, Pere, Oleguer, Marta, Mireia i Oriol- sol·licita condemnes que van entre els 10 i els 19 anys de presó.

El jutge De la Mata acusa Pujol, Ferrusola i els seus fills d'integrar una organització criminal (ACN/Bernat Vilaró)


Unides Podem diu que el seu escrit coincideix en un 99 per cent amb la interlocutòria del jutge, i que l'única diferència és que el partit de Pablo Iglesias creu que Marta Ferrusola tenia més protagonisme.

Ara, tota l'expectació està posada en l'escrit d'acusació de la Fiscalia, que durant els últims anys ha demanat reiterades pròrrogues de la instrucció perquè es continués investigant.

 

 

ARXIVAT A:
Jordi PujolJudicialCorrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut