Una votant de l'1-O diu que guàrdies civils la van vexar i li van dir "subnormal"
Virgínia Martínez, veïna de Dosrius, aquest dimarts testificant al Tribunal Suprem
Madrid

Una votant de l'1-O diu que guàrdies civils la van vexar i li van dir "subnormal"

Virgínia Martínez, de Dosrius, ha explicat que la Guàrdia Civil la va tirar a terra quan intentava entrar a l'escola Castell

Josep Maria CampsActualitzat

Virgínia Martínez, una veïna de Dosrius que l'1-O va anar a votar a l'escola Castell, ha dit aquest dimarts al judici del procés que agents de la Guàrdia Civil la van insultar i vexar.

Martínez, que ha declarat a petició de la defensa de Jordi Sànchez i Jordi Turull, ha explicat que va anar a dinar i que quan tornava a l'escola es va trobar agents de la Guàrdia Civil que li van impedir el pas:

"Em van parar i em van dir que què feia allà, i jo els vaig dir que era al meu poble, que anava a l'entrada de l'escola on hi havia el meu fill, el meu marit i altres familiars i veïns, i que volia entrar. Em van dir que no m'ho consentirien."

 

"I a més et gravarem, perquè estàs fent el ridícul"

Segons el seu relat, va veure com els antidisturbis "es posaven totes les cuirasses, els cascos i agafaven les porres", es va posar nerviosa i la van fer caure a terra:

 "Jo vaig intentar tornar a explicar que l'únic que volia era entrar, però no vaig poder ni acabar la frase, perquè em va agafar per l'esquena, em va donar com una petita remenada i, quan me'n vaig voler adonar, ja estava d'esquena a terra, totalment estirada. M'havia tirat a terra, aquí ja vaig començar a plorar, histèrica dels nervis que tenia. Vaig començar a dir-los: "No teniu dret a fer-me això"."

"Llavors, aquest mateix guàrdia civil li va dir a l'altre, 'agafa-li la documentació, identifica-me-la, que aquesta sabrà el que és bo'. En aquell moment que m'estiraven l'un i l'altre la bossa, em va dir: 'I a més et gravarem, perquè estàs fent el ridícul', o una cosa semblant."


"Un que es queda allà em diu: 'Subnormal'"

 

 "Van començar a amenaçar-me tots alhora, jo plorava, cridava... No entenia gaire bé què em deien, però aquí jo ja em vaig trencar. En un moment donat, callen i m'adono que hi ha un noi del poble que s'acosta i dos o tres d'ells van cap a ell a aturar-lo, i per això han callat, però un que es queda allà em diu 'subnormal'. Jo és una de les coses que menys tolero. M'hi vaig encarar dient-li: 'Com que subnormal? Jo no li he faltat al respecte".

La testimoni ha explicat com des de la tanca de l'escola va veure com els antidisturbis anaven cap als concentrats a la porta i hi entraven per la força.

Al final d'aquest vídeo sobre la intervenció de la Guàrdia Civil a diversos col·legis de Dosrius, es pot veure com els agents fan caure Martínez a terra:

 

Van insultar la Guàrdia Civil "després de la pallissa"


Una altra testimoni d'aquest dimarts que també va ser a l'escola Castell de Dosrius, Carme Budé, a preguntes del secretari general de Vox, Javier Ortega, ha dit que fins al final de la intervenció no van haver-hi insults per part dels concentrats:

Ortega: "Van cridar insults o amenaces contra la Guàrdia Civil?"

Budé: "El primer que vull dir és que contesto per imperatiu legal, i no, no vam insultar en cap moment la Guàrdia Civil quan van arribar. Quan van marxar, llavors sí."

Ortega: "Llavors sí, i quins van ser aquests insults?"

Budé: "Doncs no ho sé, no me'n recordo. Els vam dir moltes coses perquè, com vostè comprendrà, després de la pallissa no mires a la gent amb carinyo."

Ortega: "Jo no comprenc, jo pregunto: Quins insults eren els que va sentir vostè?"

Budé: "Doncs no ho sé, suposo que vam dir "fora", "votarem",  "fora forces d'ocupació"..."

Ortega: "Però va sentir insults com "assassins"...?"

Budé: "Podria ser, sí."

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut