Partidaris i detractors del pacte de Colau es concentren davant l'Ajuntament
Ada Colau en el tradicional pas de l'Ajuntament al Palau de la Generalitat (Reuters)

Una regidora dels comuns denuncia insults masclistes a la plaça Sant Jaume

"Persones cridant-nos putes, 'guarres' i 'zorras'": així denuncia Laura Pérez, regidora de Feminisme del govern de Colau, el pas per la plaça Sant Jaume després de la constitució de l'Ajuntament

RedaccióActualitzat

El tradicional pas dels regidors de Barcelona per la plaça Sant Jaume fins al palau de la Generalitat va ser un dels moments més tensos de la constitució de l'Ajuntament de Barcelona.

Centenars de persones, partidaris i detractors de l'acord que ha fet Ada Colau alcaldessa, es van concentrar a la plaça, seguint el ple amb mostres de suport i rebuig. Quan els regidors van sortir a Sant Jaume, els ànims es van encendre encara més. Alguns dels assistents, vigilats de prop per un fort desplegament policial, van llançar objectes i van increpar els edils.

La regidora Laura Pérez, que en l'anterior mandat de Colau es va fer càrrec de l'àrea de Feminisme i LGTBI, ha denunciat a través de les xarxes socials que van rebre insults masclistes:

"Creuar la plaça amb centenars de persones cridant-nos putes, 'guarres' i 'zorras'. Això va ser també la investidura d'ahir"

En un post de Facebook, Pérez assegura que va ser "un dia molt dur" i denuncia el "llançament de monedes, una ampolla d'aigua i boles de paper":

 

Aquesta és la seqüència del pas dels regidors per la plaça Sant Jaume, on es pot veure el llançament d'alguns objectes:

ARXIVAT A:
Masclisme
Anar al contingut