L'accident a la muntanya russa aquest diumenge ha deixat catorze ferits, dos d'ells de crítics (Wikimedia Commons)

Una passatgera denuncia que l'atracció de Port Aventura no va frenar: "Vèiem l'arbre de lluny"

Una de les ferides a l'accident del Tomahawk relata que, després de l'impacte, el comboi va seguir el seu recorregut a velocitat normal, amb gent ferida i sagnant a bord

RedaccióActualitzat

Un dels testimonis de l'accident al Tomahawk de Port Aventura ha relatat que, de lluny, van veure que hi havia un arbre "de grans dimensions" sobre la via.

La Raquel, que viatjava amb la seva família a l'atracció en el moment dels fets, ha denunciat al Matí de Catalunya Ràdio que "el tren no es va aturar".

Explica que, en detectar l'arbre a la via, "tothom va començar a cridar", però que el comboi va seguir el seu recorregut habitual "sense cap sistema que l'aturés ni li fes afluixar el ritme".

"L'impacte contra el tronc va ser molt fort", assegura, i afegeix que, després d'estavellar-s'hi, van seguir tota la resta del recorregut:

"Jo al meu costat tenia la meva parella, que va patir una fissura i va perdre el coneixement. Va acabar el circuit amb tot el cap ple de sang i el vaig haver d'aguantar perquè estava inconscient. Al darrere hi havia víctimes més greus".


Un xoc emocional

La Raquel explica que els seus fills de 6 i 8 anys viatjaven a la primera fila del primer vagó i "per sort, es van poder arraulir i tenen ferides lleus".

Ella i la seva parella anaven a la fila posterior. La nena i l'home van ingressar lleus a l'hospital de Reus, però "emocionalment ha estat un xoc molt important". 

Són de Barcelona i coneixien bé l'atracció perquè ja hi han pujat moltes vegades.

L'accident a la muntanya russa aquest diumenge ha deixat catorze ferits, dos d'ells de crítics, després de la caiguda d'un arbre sobre l'atracció pel fort vent. 


"El parc no ha estat a l'altura"

Després de l'accident, ha indicat que el parc no els va donar cap explicació, més enllà del comunicat que al parc va publicar a les xarxes socials.

A més, tot i que els van trucar per si necessitaven alguna cosa, inicialment els van rebutjar la petició d'allotjar-se a Tarragona, prop d'uns familiars.

"Ens allotjaven en un hotel del seu parc d'atraccions, que en un moment de xoc és l'últim que és recomanable", critica:

"Veurem què hem de fer perquè això no torni a passar i que la resposta del parc sigui més humana. Des del nostre punt de vista, no ha estat a l'altura." 


Port Aventura diu que compleixen els estàndards de seguretat

Port Aventura ha comunicat que l'accident ha estat aliè a l'operativa del parc i al manteniment de les atraccions que, segons la companyia, compleixen tots els estàndards de seguretat.

El parc d'atraccions ha afegit que "no hi va haver cap descarrilament", que hi ha una investigació oberta sobre aquest accident i que estan col·laborant amb la justícia i les autoritats.

Tot i haver-ne tancat d'altres per les fortes ratxes de vent i trobar-se activat el Pla Vencat a la zona del parc, aquest diumenge es va decidir obrir l'atracció.

Dels 14 ferits 5 van ser traslladats a diversos hospitals, els dos crítics, dues persones adultes, a l'Hospital de Bellvitge i al Joan XXIII de Tarragona.

Entre la resta dels ferits també hi ha hagut alguns menors d'edat perquè l'atracció és una muntanya russa on es permet l'accés a nens a partir d'1,05 metres d'alçada mínima.

Per la seva banda, el Col·legi de Periodistes de Tarragona ha denunciat en un comunicat que des de la direcció del parc es va impedir l'accés dels mitjans de comunicació a les instal·lacions per informar del que estava passant.

ARXIVAT A:
Seguretat
Anar al contingut